Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás a Szcientológia?

Milyen vallás a Szcientológia?

Figyelt kérdés
aug. 26. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan mi érdekel.

Egy biznisz-szekta, ami arról szól hogy a beszervezett tagokat minél több pénzel húzzák le, és minél jobban beépítsék őket a szektába, leépítve őket a külvilágról.

A hitviláguk lényegében sci-fi agymenésre épül, amit egyébként ténylegesen egy scifi író talál ki, aki fogadásból vagy "poénból" alapított egy szektát.

aug. 26. 20:59
 2/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
75%

"Módszert kell adnia az elmezavarok megelőzésére."

[link]

kezdetben mint lathato elmebajosoknak talalta ki ezt a "vallast" vagyis gyogymodot

aztan rajott hogy minden ember E.B. (elme bajos) szoval meg kell teriteni, gyogyitani mindenkit

aug. 26. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Huh, mennyire fogalmuk sincs a válaszolóknak, csak a tömegmédiából tájékozódnak :)

A szcientológia alapvetően azt "vallja", hogy szellemi lény vagy, aki végtelen képességekkel rendelkezik, és ezeket vissza lehet szerezni. Mint vallás a buddhizmushoz hasonló. Ehhez vannak technikák, amelyekkel elvben jobb és jobb állapotba tudsz kerülni.

Sajnos, az évtizedek alatt az eredeti vallás és technikák elég rendesen el lettek ferdítve a jelenlegi vezető által, aki évtizedek óta hatalmon van. Így sajnos egy pénzéhes szekta lett belőle, a nyereségek pedig minimálisak. Most már többet árt, mint használ. Én fiatalon kerültem be, akkor még sokminden teljesen más volt az egyházban. Sőt, az anyagokat is rendszeresen "átírják". :(

A szcientológia elődje a Dianetika (ha már felvetült fentebb). Ez nem vallás, hanem ez még kifejezetten az elméről szólt, és aberrációkat gyógyított egyfajta hipnózis- és gyógyszermentes terápiával. Szerintem ezt érdemes kipróbálni.

Ezután jött létre a szcientológia, amely már túlmutat azon, hogy szimplán a testi/mentális dolgokat kezeljük, mert rájött, hogy az emberben több van, mint szimplán a teste. Ezután már a lelki fejlődés irányába ment tovább.

Ha érdekel, szerintem el kell olvasni a Dianetika könyvet (kva nehéz könyv, de érdemes átrágni magunkat rajta), majd otthon kipróbálni a terápiát egyszerűbb eseményeken. Az egyházba viszont ne menj be semmiképp. :(

szept. 9. 16:13
 4/4 anonim válasza:
A Dianetikának, tudatalatti "kitisztásának" van értelme. A gyógyszermentes kezelésnek is. Ezeket jó dolognak tartom, viszont magát az Egyházat kicsit sem.
okt. 14. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!