Milyen vallás a Szcientológia?
Konkrétan mi érdekel.
Egy biznisz-szekta, ami arról szól hogy a beszervezett tagokat minél több pénzel húzzák le, és minél jobban beépítsék őket a szektába, leépítve őket a külvilágról.
A hitviláguk lényegében sci-fi agymenésre épül, amit egyébként ténylegesen egy scifi író talál ki, aki fogadásból vagy "poénból" alapított egy szektát.
"Módszert kell adnia az elmezavarok megelőzésére."
kezdetben mint lathato elmebajosoknak talalta ki ezt a "vallast" vagyis gyogymodot
aztan rajott hogy minden ember E.B. (elme bajos) szoval meg kell teriteni, gyogyitani mindenkit
Huh, mennyire fogalmuk sincs a válaszolóknak, csak a tömegmédiából tájékozódnak :)
A szcientológia alapvetően azt "vallja", hogy szellemi lény vagy, aki végtelen képességekkel rendelkezik, és ezeket vissza lehet szerezni. Mint vallás a buddhizmushoz hasonló. Ehhez vannak technikák, amelyekkel elvben jobb és jobb állapotba tudsz kerülni.
Sajnos, az évtizedek alatt az eredeti vallás és technikák elég rendesen el lettek ferdítve a jelenlegi vezető által, aki évtizedek óta hatalmon van. Így sajnos egy pénzéhes szekta lett belőle, a nyereségek pedig minimálisak. Most már többet árt, mint használ. Én fiatalon kerültem be, akkor még sokminden teljesen más volt az egyházban. Sőt, az anyagokat is rendszeresen "átírják". :(
A szcientológia elődje a Dianetika (ha már felvetült fentebb). Ez nem vallás, hanem ez még kifejezetten az elméről szólt, és aberrációkat gyógyított egyfajta hipnózis- és gyógyszermentes terápiával. Szerintem ezt érdemes kipróbálni.
Ezután jött létre a szcientológia, amely már túlmutat azon, hogy szimplán a testi/mentális dolgokat kezeljük, mert rájött, hogy az emberben több van, mint szimplán a teste. Ezután már a lelki fejlődés irányába ment tovább.
Ha érdekel, szerintem el kell olvasni a Dianetika könyvet (kva nehéz könyv, de érdemes átrágni magunkat rajta), majd otthon kipróbálni a terápiát egyszerűbb eseményeken. Az egyházba viszont ne menj be semmiképp. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!