Ki találta ki, hogy Istennel lehet beszélgetni és megkérdezni az Urat?
Szerintem cringe, hogy az Istennel lehet beszélgetni és megkérdezni: "Te hogyan szeretnél ma lenni, te mire vágysz ma?"
Számomra evidens, hogy az egyedüli szabály, hogy templomba kell menni, vagy otthon egy imát elmondani.
Bármi kérdés van, akkor megkérdezni egy papot, vagy egy lelkivezetőt.
Isten nem egy lelkizős chat-bot, akivel el lehet ütni az időt. Az Istent nekünk nem lenne szabad így lekicsinyíteni.
Valaki azt írja, érzi a jelenlétét, a vállára teszi a kezét. Szerintem ez inkább a skizofrénia jele, mint a valódi hité.
Nem vagyok vaskalapos keresztény, se szektás. Római katolikus egyház hívő vagyok és nem csak én, mások is hasonlón vélekednek a környezetemből.
“ Bármi kérdés van, akkor megkérdezni egy papot, vagy egy lelkivezetőt.”
Mondják a … direkt pontoztam ki, ne legyen vita, mindenki gondol, amit.
“Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,”
1 Timótheus 2:5
Jézus a közbenjáró, NEKI kell megvallani, nem a papoknak.
A Bibliában az elejétől a végéig találsz eseteket.
De ha mai eseteket szeretnél: Reinhard Bronke, Charles Chapps, Kenneth Hagin, Dereck Prince,Marylin Hickey, Oral Roberts, Jerry Savalle és a többi nagyoktól nyugodtan olvasgathatsz róla. De a bizonyságtevőket is előveheted, aki hazád fiai, és akik átélték az életükben Isten érintését, és hogy is kommunikál Isten a hozzá tartozókkal.
Mondja Jézus:
Jn 10,27
Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
Ha Római Katolikus hívőnek mondod magad, akkor tudnod kell, hogy nálatok az ébredés beindult, és kezdenek különválni azok aki javítják a hibás dolgokat, attól akik a bálványok előtt tisztelegnek.
Isten a szavában feltárja magáról a gondolatait, szándékát, érzéseit.
Ő nem egy elvont misztikus személy, akihez ne lehetne kérést, köszönetet intézni, sőt, Ő maga kér erre.
Ez pedig nem lealacsonyodás, hanem az alázat egyik legnagyobb, kiemelkedő példája.
Maga Jézus is fontosnak tartotta az Atyjával való beszélgetést, pedig tökéletes ember volt. Sokszor azért vonult el egymagában, hogy kikérje a véleményét, tanácsait. Isten mindenkit meghallgat, nem zárkózik el senkitől.
(Zsoltárok 65:2) 2 Ó, ima meghallgatója, teeléd járul mindenféle ember.
(Cselekedetek 10:31) . . .»Kornéliusz! Isten meghallgatta az imádat, és nem kerülték el a figyelmét adományaid.
(1János 5:14) 14 És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.
Jézus példáját követve, egy keresztény gyakran beszélget az Életadójával.
Nem kell hozzá senki.
Akkor szoktak segítséget kérni, ha valamilyen probléma merül fel, vagy nem találunk megfelelő szavakat a nehézségek idején.
(2Krónikák 6:33) 33 ó, hallgasd meg az egekből, szilárd lakhelyedről, és tedd meg mindazt, amiért hozzád kiált az idegen; . . .
(2Krónikák 6:21) 21 Hallgasd meg szolgádnak és népednek, Izraelnek esdeklését, amikor e felé a hely felé fordulva imádkozik, hogy meghalld lakhelyedről, az egekből. Halld meg, és bocsáss meg!
Isten a személyünkre figyel, nem másokra. A saját szavainkra érzéseinkre kíváncsi.
"Ha Római Katolikus hívőnek mondod magad, akkor tudnod kell, hogy nálatok az ébredés beindult, és kezdenek különválni azok aki javítják a hibás dolgokat, attól akik a bálványok előtt tisztelegnek."
A bálványok előtt tisztelgők maradnak Jézabelnél, és az okkult dolgaiknál, a többiek meg Isten felé tartanak, letéve bűneiket, letéve a bálványimádásokat, lerombolják a szobrokat és a kegytárgyakat.
Katolikus ébredés, ilyen néven keresd.
De ha komolyabbat akarsz, akkor megkeresed Sigmund Freud leszármazottait Ausztriában, ők tudnak mesélni miken kellett keresztülmenniük az ősük miatt aki magát Isten helyére emelte, és akit a Pszichológia Atyjának hivnak..
2Mózes 3-
6.
És monda: Én vagyok a te atyádnak Istene, Ábrahámnak Istene, Izsáknak Istene és Jákóbnak Istene. Mózes pedig elrejté az ő orczáját, mert fél vala az Istenre tekinteni.
7.
Az Úr pedig monda: Látván láttam az én népemnek nyomorúságát, a mely Égyiptomban vagyon és meghallottam az ő sanyargatóik miatt való kiáltásukat; sőt ismerem szenvedéseit.
8.
Le is szállok, hogy megszabadítsam őt az Égyiptombeliek kezéből és felvigyem őt arról a földről, jó és tágas földre, téjjel és mézzel folyó földre, a Kananeusok, Khitteusok, Emoreusok, Perizeusok, Khivveusok és Jebuzeusok lakóhelyére.
9.
Mivel hát ímé feljutott hozzám az Izráel fiainak kiáltása és láttam is a nyomorgatást, a melylyel nyomorgatják őket az Égyiptombeliek:
Hogy mi van? Ilyen szektás szöveget is reg hallottam. Meg ekkora marhaságot és eretnekséget.
Kedves Kérdező!
Felettébb sajnállak, ha neked katolikus hited csak ennyit jelent. Az viszont világos, hogy egyáltalán nem ismered a Szentírást. Isten nem csak az imát és a szentmisét kéri tőled. Ő azt szeretné, hogy az egész életedet az Iránta és felebarátaid iránt való szeretetben élnéd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!