Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért segítenek...

Az ateisták miért segítenek még egy kiscicán is? Mi veszi rá őket ha Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
aug. 2. 22:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%

Mert érzö emberek, segítenek másokon, és csak azért, mert egy bácsiak megbünteti äket, ha nem teszik.

Értelmes, egészséges ember nem akar másnak ártani, ez a természetes

aug. 2. 22:14
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
A segítőszándék és az empátia.
aug. 2. 22:15
 3/20 anonim ***** válasza:
89%

Az már eleve baj, ha valakit csak az "vesz rá", hogy Isten létezik...

A természetes igény segíteni másnak.

aug. 2. 22:22
 4/20 A kérdező kommentje:
De a cicában nincsen benne az empátia, se az emberség. Mitől azonosulna be a macska képébe?!
aug. 2. 22:35
 5/20 anonim ***** válasza:
92%

"Mitől azonosulna be a macska képébe?!"

. Ez mi akart lenni?

aug. 2. 23:04
 6/20 A kérdező kommentje:
Az empátia azt jelenti, hogy képesek vagyunk beleélni magunkat más emberek helyzetébe, érzéseibe és gondolataiba. Ez magában foglalja mások érzelmeinek megértését, valamint azt a képességet, hogy érzékenyen és együttérzően reagáljunk rájuk. Az empátia segít abban, hogy jobb kapcsolatokat alakítsunk ki és támogassuk másokat érzelmi szinten.
aug. 2. 23:10
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
Más emberek helyzetébe és állatok helyzetébe. Ez olyan bonyolult? Kegyednek autistának tetszik lenni? Mi az isten kapcsolat van a vallás meg az állatszeretet között?
aug. 2. 23:37
 8/20 A kérdező kommentje:
Nos, empátia különböző formában létezik, de ha önnek gondot okoz megérteni mások helyzetét, nem biztos, hogy autista, csak egyszerűen önző. Ami a vallást és az állatszeretetet illeti, mindkettőnél közös nevező a moralitás. Ha valaki hisz egy felsőbb hatalomban és az erkölcsi értékekben, akkor logikus lenne, hogy tiszteli az életet minden formájában. De végül is, az emberek furcsa lények, mindig találnak kifogást
aug. 2. 23:45
 9/20 anonim ***** válasza:
89%
Attól, hogy van két dolog között valami közös nevező, még nem kell, hogy az emberek mindkét dolgot képviseljék. Például ha nekem a kedvenc színem a sárga, még nem kell, hogy a kedvenc járművem a villamos legyen. Én speciel egyáltalán nem a moralitás miatt szeretem az állatokat, hanem mert aranyosak. Amelyik meg nem aranyos, azt - moralitás ide vagy oda - nem szeretem. Továbbá egy érvelési hiba: ha valaki hisz, akkor tiszteli az életet, ezt mondjuk, még alá is írom, de ennek semmi köze a fordítottjához, hogy aki nem hisz, az nem tiszteli az életet.
aug. 2. 23:55
 10/20 anonim ***** válasza:
86%
Én pl érzékeny lelkű vagyok és szeretek segíteni is. Fáj, ha azt látom, szenved egy állat.
aug. 3. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!