Isten hogy viszonyul az öngyilkosokhoz? Megtagadja őket, hiába éltek Istenhitben?
Nem tagadja meg, és biztos, hogy küld segítséget.
Valaki útbaigazít itt, ahová szintén feltetted a kérdést.
Érezned kell, melyikünk az, akit felhasznál arra, hogy megismerd őt!
Nem. Állítólag mindenkinek megbocsájt.
Egyszer egy pappal beszéltem erről...valami olyasmit mondott, ha próbálsz hinni Istenben, imádkozol hozzá, de néha konfliktusba" kerülsz is, akkor is hiszel benne.
A dolog bonyolultabb,mint gondolnánk!
Mivel én is szenvedtem szuicid depresszióban,saját tapasztalatból tudom,hogy a depresszív állapotában az ember
KÉPTELEN
racionálisan gondolkodni. Döntéseit az állapota határozza meg.
Ezzel nem mentegetem az öngyilkosokat,hisz még éppen nem a mély depresszióban segítséget kérhetnek és megmenekülhetnek.
Szinte minden szuicid depresszióban szenvedő ember lead környezetének vészjelzéseket,melyeket a környezete észlelhet és fordulhat segítségért.
Ezeknek a tipikus vészjelzéseknek a listáját a NET-en megtalálhatjuk.
( [link]
Az idézett rövid gyűjteményt érettségi belépőkérdéssé kellene tenni!(Aki nem tudja,nem érettségizhet.)
A #8 folytatása:
Mivel a depresszióban szenvedő ember nem képes racionális döntésre, Isten másként mérlegeli tettét.
Végül egy alapszabály:
Az ítélet egyedül Isten joga és az Ő jogát nem tanácsos bitorolni!
Igaz. Hisz Isten jó.
Csak van, akinek a halál után mutatja ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!