Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogy viszonyul az...

Isten hogy viszonyul az öngyilkosokhoz? Megtagadja őket, hiába éltek Istenhitben?

Figyelt kérdés
aug. 1. 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Sehogy, mert nem létezik.
aug. 1. 09:28
 2/13 anonim válasza:
77%
Sokféle istenben hisznek és sokféle a hozzáállás az öngyilkossághoz. De általában ez bűn amit igazhívő nem követhet el. A google ebben pontos választ tud adni.
aug. 1. 09:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Jézus (Isten) mindenkit szeret, függetlenül attól, mit tett. Az állítólagos büntetéseket az emberek találták ki, annak érdekében, hogy kvázi lebeszéljék, megfélemlítsék embertársaikat.
aug. 1. 10:25
 4/13 anonim ***** válasza:
A keresztény hit szerint az öngyilkosság a legnagyobb bün, mert megölsz valakit, és nem bánod meg (mert nem élsz)
aug. 1. 11:29
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Nem, hiszen Isten nem tudja nem szeretni a teremtményeit. Még akkor sem "tagadja meg őket", ha öngyilkosok lesznek. Ugyanakkor nem is örül az öngyilkosságnak, és pláne nem tesz jót az ember lelkének.
aug. 1. 11:50
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem tagadja meg, és biztos, hogy küld segítséget.

Valaki útbaigazít itt, ahová szintén feltetted a kérdést.

Érezned kell, melyikünk az, akit felhasznál arra, hogy megismerd őt!

aug. 1. 15:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem. Állítólag mindenkinek megbocsájt.

Egyszer egy pappal beszéltem erről...valami olyasmit mondott, ha próbálsz hinni Istenben, imádkozol hozzá, de néha konfliktusba" kerülsz is, akkor is hiszel benne.

aug. 1. 23:27
 8/13 anonim ***** válasza:

A dolog bonyolultabb,mint gondolnánk!

Mivel én is szenvedtem szuicid depresszióban,saját tapasztalatból tudom,hogy a depresszív állapotában az ember

KÉPTELEN

racionálisan gondolkodni. Döntéseit az állapota határozza meg.

Ezzel nem mentegetem az öngyilkosokat,hisz még éppen nem a mély depresszióban segítséget kérhetnek és megmenekülhetnek.

Szinte minden szuicid depresszióban szenvedő ember lead környezetének vészjelzéseket,melyeket a környezete észlelhet és fordulhat segítségért.

Ezeknek a tipikus vészjelzéseknek a listáját a NET-en megtalálhatjuk.

( [link]

Az idézett rövid gyűjteményt érettségi belépőkérdéssé kellene tenni!(Aki nem tudja,nem érettségizhet.)

aug. 2. 04:56
 9/13 anonim ***** válasza:

A #8 folytatása:

Mivel a depresszióban szenvedő ember nem képes racionális döntésre, Isten másként mérlegeli tettét.

Végül egy alapszabály:

Az ítélet egyedül Isten joga és az Ő jogát nem tanácsos bitorolni!

aug. 2. 05:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Igaz. Hisz Isten jó.

Csak van, akinek a halál után mutatja ezt meg.

aug. 2. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!