Ha zuhanó repülőkőn nincsenek ateisták, akkor miért láttam már hasonlót, pár katasztrófa filmben?
Ez egy full demagóg állítás.
Aki valóban ateista, az nem fog Istenhez imádkozni.
Aki mégis megteszi, az pedig nem ateista. (Még akkor sem, ha nincs egy konkrét isten-hite.)
Az átlag "nem vallásos" ember nem ateista ( = istentagadó).
"zuhanó repülőkőn nincsenek ateisták, "
Ez nem egy tény. Ahogyan attól még, hogy a filmekben vannak például vámpírok a valóságban még nem lesznek.
Maradjunk a valóságnál.
"zuhanó repülőkőn nincsenek ateisták, "
Ez egy hülyeség, amit valamilyen valláskárosult kitalált valamikor, azóta meg a többi szajkózza utána.
Aki ateista, az garantáltan az marad a halála pillanatában is.
Az elöfordul, hogy valami olyat mond esetleg, hogy "jajj istenem", de ez nem vallási megnyilatkozás, hanem egy szokás, rengetegen azért használják, mert ezt hallották gyerekkoruk óta, és megszokták, hogy hülye helyzetben ezt mondják. (Mások meg valami trágárságot, ha ott az volt a szokás)
Te is imádkoznál egy lassú halálnál.
" Mi Atyánk, ki vagy a Mennyekben "
"Te is imádkoznál egy lassú halálnál."
Nem. A keresztények Istenéhez különösen nem. HA már KÖTELEZŐ LENNE akkor talán Odinhoz. Ő se segítene mert ő sincs de vele inkább szimpatizálnék mint a keresztények Istenével.
Miért imádkoznék? Eleve nem ismerek imádságokat, de Hófehérkéhez sem szoktam, meg a törpékhez sem, meg semmilyen más mesealakhoz.
Attól, hogy meghalófélben vagyok, még nem őrülök meg
Miért félnék? Te félsz Szaurontól vagy Darth Vadertől? Felteszem nem mert nem gondolod őket valódinak.
Halálodkor pedig nem fohászkodsz hozzájuk mert nem gondolod, hogy léteznek és mert nem tartod őket jónak.
Na pont ezért nem imádkoznék Istenhez sem mert nem hiszem, hogy létezik és mert a róla festett képet erkölcstelenek, gonosznak, undorítónak találom.
Ezt csak a valláskárosultak hiszik.
Tudod, feltalálták már a fekete dobozt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!