Albán mecset vs török mecset?
Tegyük fel, hogy áttérsz az iszlámra. Hova mennél inkább imádkozni ha ez a két mecset közül kellene választanod:
- Albán mecset 🇽🇰🇲🇰 - ide döntőrészt az ex Jugoszlávia területéről jövő albánok jönnek, a khutba is albánul van
- Török mecset 🇹🇷 - ide döntőrészt törökök mennek és a khutba is törökül van
A többi tényező kb ugyanaz. Tehát mindkettőba van klíma, tiszta a fürdőszoba stb. Tehát kizárólag a fenti kettő alapján
Mert koszovói meg makedóniai albánok. Albániai albán nagyon nagyon kevés van itt.
Biztos van bosnyák is, csak nem a közelemben.
Oda mennék ahol kevesebben vannak. Hogy legyünk minél többen.
Én az arab khutbára megyek mindig mert ott vannak a barátaim és segít a kiejtésben is minél többet hallgatom
Szerencsére én tudok arabul, így nekem ilyen problémáim nincsenek. De alapvetően pont emiatt én is olyanba mennék ahova javarészt arabok mennek. Viszont Svájc német részén élek, itt az umma döntőrészt albánok és törökökből áll.
Vannak nyilván más nyelvű mecsetek is, de nem az a gyakori. A fenti kettő pedig egy gemeindével odébb vannak tőlem, tehát egyáltalán nem messze.
Viszont a francia részen ott volt több arab meg afrikai is (tekintve, hogy az észak-afrikaiak tudnak franciául).
De emlékszem Budapesten is arabul volt a legtöbb helyen.
Szerencsére Nyugat-Európában idén nyáron egyáltalán nincs olyan gatyarohasztó forróság.
A gyakori ilyen. Itt a pontozásnak semmi értelme nincs. Össze-vissza nyomkodják.
Egyébként meg igazad van.
Figyelj ez inkább vallásgyakorlási kérdés kéne legyen, nem pedig nemzetiségi/etnikai.
Tehát melyik mecsetben milyen felfogással tanítanak az Iszlámról?
Én például a szúfi tanokat messziről kerülöm.
Jazakallah Khayran.
Mindegyik hanefi.
A szúfizmussal szerintem semmi gond nincs. Csak sajnos manapság nagyon erős a szalafi-deobandi agymosás és emiatt egyesek üldözik a szúfikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!