Ha bemegyek egy templomba és ott imádkozok, az másabb mint ha itthon imádkozok ugyanazért?
Nem sokkal, de kicsit másabb!
Gondolj bele: Otthon vagy. Imádkozás közben ezernyi dolog történhet! Családtagok (gyerekek!) élik nem éppen csendes életüket, figyelmedet leköthetik háztartási fennforgások.
Ellenben a templom csendjében - főleg, ha nyitva van... -, teljes figyelemmel "adorálhatsz", elmélyültségedet elméletileg semmi nem zavarja.
A lényeg: A Címzettnek tökmindegy, hogy honnan szól, neked -"lelki békédnek" - nem közömbös, honnan szól a fohász.
Csak akkor,ha otthon nem tudsz a templomihoz hasonló csendben,nyugalomban koncentrálni az Istennel való kommunikációra.
(Nem a különböző imádságok szajkózására gondolok. Azok ugyanúgy önszugerálások bárhol gyakoroljuk is azokat.)
Itthon is hasonló nyugalomban tudok imádkozni.
Azért kérdeztem, mert iránymutatást kérek már rég óta egy bizonyos valamivel kapcsolatban, és amelyik nap a templomban jártam, aznap indult el valami a dologgal kapcsolatban.
# 5.
Jézus szerint Isten nem emberek által épített templomokban lakik,hanem az emberi szívben....Én nem próbálom Őt vitatni!
Az imakéréseinkhez:
Kérhetünk bármit s annak az ellenkezőjét is. Isten biztosan meghallgatja,de ha szerencsénk van,nem azt teljesíti,hanem azt ami javunkra van és az Ő tervébe illeszkedik.
Minden jó imádság vége követi Jézus kijelentését:"...ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogyan te!”
Én is úgy gondolom, hogy nem az imádság helye számít. Ezért kérdeztem, hogy talán rosszul tudom?
Nem valamit kértem, hanem valamivel kapcsolatban iránymutatást. Ahogy szerinte nekem a legjobb lesz.
A "kézzel csinált templomokról":
Jó esetben a templomokban ihletett emberek kompozícióit hallhatjuk,ami
3x -os imádság. Ima azok szövege,dallama és ritmusa. Jó esetben azok előadói Istent dicsőítik énekeikkel, ami magával ragadhatja a kereső szíveket. Nyitottá teheti Isten Lelke halk,szelíd hangja felfogására.
A fentiek ellenére nem a hely szent,hanem az,aki énekel s aki annak hallgatója.
Szia
Ha iránymutatást kérsz, Krisztus megadja neked: "„a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van . . . Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved” Máté 6:6, 9.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!