Ha elmegyek gyónni, az ingyen van, vagy fizetni kell?
Figyelt kérdés
júl. 13. 10:42
11/24 anonim válasza:
#10 mondjuk a "lelkész" pont protestáns kifejezés, náluk pedig nincs személyes gyónás :) De valóban beletartozik a pap feladatkörébe.
13/24 anonim válasza:
Van olyan hely ahol ingyenes a gyónás? 😲 A községben ahol élek fejenként 5000 forintot kér el a pap
14/24 anonim válasza:
#13 ugye csak viccelsz? Egyáltalán nincs joga pénzt kérni érte. Nem is értem, belèpődíjat szed a gyóntatófülkébe, vagy hogy? Érdemes lenne jeleznetek a dolgot a plébániai kormányzó felé, mert ez súlyos visszaélés.
15/24 anonim válasza:
Írjon egy levelet a püspökségre,jelentse fel az illető lelkészt.
16/24 anonim válasza:
#13 kivancsi vagyok milyen feor szammal nyomatja az oreg 😂
17/24 anonim válasza:
Most komolyan sikerült az ünnepek kategóriába átrakni?? 🤣 Nem tudom, ki szerint nem volt jó helyen a vallásban, de miért pont ünnepek?
18/24 anonim válasza:
"Amilyen pénzéhesek a papok el tudom képzelni hogy már azért is fizetni kell."
Ezt hívják vágyvezérelt gondolkodásnak. Kivetel nélkül minden pap "pénzéhes", tehát tuti kérnek pénzt ezért is.
Nem, a gyónás teljesen ingyen van.
"A községben ahol élek fejenként 5000 forintot kér el a pap"
Ha nem kamu és tényleg gyónásról van szó, nem másról, akkor mehet a feljelentés a püspökség felé. Jelentsétek, szerezzetek tanúkat, akiktől hasonlóképpen pénzt kért. Egyházjogilag ez visszaélés, a gyónásért tilos a papnak pénzt kérnie.
20/24 anonim válasza:
Én nem hallottam még ilyet, hogy bárhol is fizetni kellene érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!