Jézus valóban maga volt az Isten? Jézus azért jött e világra, hogy legyőzze a halált az ember legnagyobb ellenfelét és örök életet biztosítson?
Jézus egy távol-keleti guru volt, ősi szkíta gyökerekkel. Nimród király vérvonala, táltosként kapcsolatot tartott fenn a szellemvilággal.
Korán sem volt az a személy, amit a kereszténység kreált belőle.
Szia
Jézus saját szerepét így magyarázza: „Én vagyok az ajtó; aki rajtam keresztül lép be, megmenekül, és ki-bejár, és legelőt talál. . . Én azért jöttem, hogy életük legyen és az teljes legyen. . . Én vagyok a jó pásztor, és én ismerem a juhaimat, és a juhaim ismernek engem, épp úgy, ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát; és én a lelkemet adom a juhokért.”
Ki Jézus? Ezt írja róla a Biblia:
„Íme, hang is hallatszott a mennyből, amely ezt mondta: ʼEz az én szeretett Fiam, akit helyeselek’” Máté 3:17.
"Atyám, dicsőítsd meg a nevedet!” Ezt követően hang hallatszott az égből: „Megdicsőítettem, és újra meg fogom dicsőíteni.” János 12:28
"Ezt a kinyilatkoztatást Isten adta Jézus Krisztusnak, hogy feltárja a rabszolgáinak azokat, amiknek rövidesen meg kell történniük." jelenések 1:1
Ezekből a beszámolókból még egy gyermek is megértheti, hogy a mindenható Isten és Jézus Krisztus közt levő viszony az apa és a szeretett fia közötti, tehát két különálló egyén közötti kapcsolat.
Jézus sohasem állította, hogy ő maga a mindenható Isten. A Biblia elfogulatlan, a háromsággal kapcsolatos minden előítélet nélküli olvasása is igazolja ezt. A János 3:16-ban például, Jézus ezt mondja: „Mert Isten oly nagyon szerette a világot, hogy az ő egyetlen-nemzett Fiát adta.” Pontosan két verssel ezután Jézus újra azt mondja, hogy ő „Isten egyetlen-nemzett Fia” János 3:18. Amikor a zsidók istenkáromlással vádolták Jézust, ő így válaszolt: „Azt mondjátok nekem, akit az Atya elküldött a világba: ʼKáromlást szólszʼ, mivel azt mondtam, az Isten Fia vagyok” János 10:36. Jézus nem azt mondta, hogy ő a ʼFiúistenʼ, hanem azt, hogy ő az „Isten Fia”.
7#
Ha hallod a jó Pásztor hangját, kérdezd már meg Tőle, hogy Isten-e !
Mert akik Jézust Istenítik (dícsőítik), követik a jó Pásztort, hallják az Ő szelíd hangját.. : azoknak nem kell magyarázni, hogy Jézus Krisztus Isteni mivoltát. Ő a feltámadás, az Élet : Királyok királya, Uraknak Ura, a Szabadító : Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság!
Pl. Saulnak Ki jelent meg a damaszkuszi úton?
Apcsel 9.
Tamásnak ?
Ján.ev 20,
26 Nyolc nappal később a tanítványok újra összegyűltek, és akkor már Tamás is velük volt. Ekkor Jézus ismét megjelent közöttük, pedig az ajtók zárva voltak. „Békesség!” — köszönt nekik. 27 Azután Tamáshoz fordult: „Tedd ide az ujjadat, és nézd meg a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet, és tedd az oldalamra! Ne kételkedj többé, hanem higgy!”
28 Tamás ezt mondta: „Uram, Istenem!”
29 Jézus ezt kérdezte tőle: „Azért hiszel, mert látsz engem? Boldogok és áldottak, akik bár nem látnak engem, mégis hisznek bennem!”
Örök élet a Fiúban van
1János 5,6
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!