Mit tegyek ha szeretnék vallásos ember lenni, de nem szeretném, hogy aztán csalódjak, hogy mégsem igaz az adott hit? Félek a jövőtől, és a bizonytalanságtól. Akarok válaszokat, de nem akarom bedrogozni magam.
Szia!
Az igazság az hogy nem vallást kell találnod hanem szükséged van a Jézussal való találkozásra ha ez sikerül akkor ad neked hitet is és egy biztos Jézusban nem fogsz csalódni, a félelem a hit ellentéte ha van hit amit kaptál akkor nem lehet a jövőtől való félelem...
Máté 11:28 Gyertek ide hozzám mindannyian, akik fáradtak vagytok, és meg vagytok terhelve, én majd megpihentetlek benneteket!
Máté 11:29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd vagyok és alázatos szívű, „és nyugalmat találtok majd a lelketeknek”!
Máté 16:13 Miközben Fülöp Caesareájának vidéke felé haladtak, Jézus megkérdezte tanítványait: - Mit mondanak az emberek, kicsoda az Emberfia?
Máté 16:14 Így válaszoltak: - Egyesek szerint Keresztelő János, mások szerint Illés; vannak, akik azt mondják, hogy Jeremiás vagy egy a próféták közül.
Máté 16:15 Erre ő így szólt: - És ti minek mondotok engem, ki vagyok?
Máté 16:16 Simon Péter ezt felelte: - Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!
Máté 16:17 Jézus erre így válaszolt neki: - Boldog vagy Simon, Jóna fia, hogy nem test és vér nyilatkoztatta ezt ki neked, hanem az én mennyei Atyám! És én mondom neked: te Péter vagy,
Máté 16:18 én pedig ezen a sziklaszirten fogom felépíteni egyházamat, s a pokol kapui sem fogják azt legyőzni!
Luk 12:6 Ugye öt verébfiókát adnak két fillérkéért? Még sincs közülük egy sem elfelejtve Isten előtt!
Luk 12:7 Nektek pedig még a hajszálaitok is mind meg vannak számolva! Ne féljetek: hiszen többet értek sok verébfiókánál!
Máté 6:25 Ezért azt mondom nektek: ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit egyetek és mit igyatok, se a testetek miatt, hogy milyen ruhát vegyetek fel! Nem több az élet az ennivalónál, és a test a ruhánál?!
Máté 6:26 Vessetek csak egy pillantást az ég madaraira: nem vetnek, nem aratnak, nem gyűjtenek raktárakba, a ti mennyei Atyátok mégis gondoskodik róluk. Nem sokkal fontosabbak vagytok náluk?
Máté 6:27 Melyikőtök képes aggódásával élete idejéhez egy arasznyit is hozzátenni?!
Máté 6:28 A ruha miatt is mit aggódtok? Vegyétek észre a mezőn a liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, nem szőnek!
Máté 6:29 De azt mondom nektek: Salamon dicsősége teljében sem öltözködött úgy, mint egy ezek közül!
Máté 6:30 És ha Isten azt a mezei virágot, amely ma még virul, de holnap már a kemencébe dobják, így öltözteti, titeket nem sokkal inkább, kishitűek?!
Máté 6:31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, ne mondjatok ilyeneket: „Mit együnk?”; „Mit igyunk?”; vagy: „Mit vegyünk magunkra?”
Máté 6:32 Mindezeket ugyanis a nemzetekhez tartozók kérdezgetik; mert a ti mennyei Atyátok tudja, hogy mindezekre szükségetek van.
Máté 6:33 Hanem keressétek először Isten királyságát és az Ő igazságosságát - ezek a dolgok pedig mind elétek lesznek téve!
Máté 6:34 Ne aggódjatok tehát a holnap miatt: majd a holnap aggódik maga miatt! Elég a napnak a maga baja.
"Ne kérdezd, merre visz az út
A válasz biztonságot úgyse nyújt
Nem tudja senki, hogy hová érkezel
Magadtól indulj egyszer el"
/Bródy János/
Olvasd végig figyelemmel! Mintha pont neked írták volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!