Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kapta meg a sátán a...

Miért kapta meg a sátán a hatalmat e világ felett?

Figyelt kérdés

jún. 16. 07:52
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
#10. Beírtam a keresőjébe. Ezek így csak kiragadott részletek, nem tudom, hogy ki mondta kinek, milyen kontextusban. Konkrétat adj meg inkább.
jún. 16. 11:02
 12/30 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező, ugye nem ünnepélyes átadásra gondolsz? Mert ilyen nem volt.

De az ádámi bűn következménye, ennek során a sátáni befolyás erősödése tény. Ezért mondta Jézus is, hogy e világ istene Sátán!

Ez persze nem azt jelenti, hogy Isten akarata végső soron nem tud érvényesülni. Dehogynem! Az "utolsó napok" mérhetetlen gonoszságáról ír a Biblia, ami azt jelenti, hogy ez olyan csúcspontban ér véget, amelyet a Szentírás Armageddon háborújának nevez. Ez Isten háborúja lesz, nem emberé.

Minden jel szerint errefelé halad a világ...

jún. 16. 11:21
 13/30 A kérdező kommentje:
Valaki a kérdésre is válaszoljon már...
jún. 16. 11:26
 14/30 anonim ***** válasza:
Miért nem tetszik a 12-es válaszom?
jún. 16. 11:36
 15/30 anonim ***** válasza:

"Ezek így csak kiragadott részletek, nem tudom, hogy ki mondta kinek, milyen kontextusban."

Hát ez az. Értelmezni is tudni kell. Azt a részt is, ami arról szól, hogy "megkapta a Sátán a hatalmat e világ felett".

jún. 16. 11:40
 16/30 anonim ***** válasza:
Isten kegyelméből, szeretéből, hogy Jézus kínhalála ne legyen hiábavaló....tudod mit tesznek azzal a börtönben, aki Istennek vallja magát? Erről biztos nem írtak, mert fertelmetes....
jún. 16. 11:53
 17/30 anonim ***** válasza:
Jézus hol vallotta magát Istennek?
jún. 16. 12:04
 18/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#13 en megvalaszoltam

mi nem vilagos benne?

Isten azert adott hatalmat evilag (Fold, emberiseg) felett hogy gonoszkodhasson veluk.

ennyi, ez teny.

miert tett ilyent? Isten utjai kifurkeszhetetlenek.

nem hinnem hogy tudna erre ortorony/j.tanu, katolikus, muszlim vagy barki mas az okot egyszeruen ez van

teljesen felhaborodtak szeritem hivok hitetlenek is hogy a Vilag errol szol ami Job konyveben van

hogy Isten probara tesz hogy mellette kitartasz e barhogy "kinoz" is (hagyja hogy kinozvanak, kinlodjal)

ha nem birod ki tovabbi kinzas a "jutalmad" ha kibirod, elmeletben ha Isten igazszolo akkor orok jutalmad orokelet ami jo, boldog, tokeletes stb lesz

jún. 16. 14:05
 19/30 anonim ***** válasza:
Isten tette "próbára" Jóbot? A beszámoló szerint nem!
jún. 16. 14:59
 20/30 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdés, egyben Isten komplex utmutatására is fény derül.

Azt mindenki tudja hogy az emberek szabad akartuk van, és talán az is elfogadott, hogy mind a Sátánnak, mind az égieknek van befolyásoló lehetőségük szabad akaratunkra hatni.

A jó oldalon az ima áll, a rossz oldalon a megtévesztés.

És most jön a lényeg. Az imának teremtő ereje van ezt látjuk amikor Illés esőért könyörög és az eső megjön az ima hatására.

És ezt látjuk hogy Noé előtt az emberek gonoszok voltak, emiatt kiharcolták a szerencsétlenséget maguknak.

Azóta a világban megint elharapozodott a gonoszsag, ami megteremti magának a háborút.

jún. 16. 15:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!