Keresztelőre ajándék?
Sziasztok!
Nemrég óriási örömömre felkértek a keresztapaságára egy 3 és fél hónapos csöppségnek. A kis legény családja vallásos és én is az vagyok.
Az ajándékkal kapcsolatban azonban még gondolkodom.
Szeretnék valami most használható használati tárgyat is (takaró, párna, stb), meg valami maradandót mellé, ami majd 30 év múlva is nála lehet. Esetleg a hasz. tárgy is lehet olyan, hogy ha más nem emlékként de megmarad neki sokáig.
Jó lenne lehetőleg olyan valamit adni, amit nem fog minden 2. meghívottól kapni (kiskereszt, biblia, stb). Nem viszolygom attól sem, hogy valamit én készítsek neki.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen fiúcskának milyen ajándékot gondolnátok megfelelőnek?
16/f
Bocsánat a keszekuszaságért, de nagyon izgatott vagyok ettől az egésztől 🤩.
A mi családunkban a keresztszülői ajándék vékonyka aranylánc, picike kereszt medállal szokott lenni, esetleg még valami ruhácska, babajáték.
Ha olyan dologra gondolsz,amit sokáig használhat: patchwork kistakaró, kispárna, amelyikre a baba neve is rá van varrva, ezt akár óvodáig is tudja használni.
Láttam már kortalan széket ajándékba adni, olyan, ami etetőszék és felnőtt székké is átalakítható, de ez nagyon drága és nem is biztos, hogyb értékelik a szülők. Szokás esetleg monogrammal vésett ezüst kiskanál.
Nem tudom,hogy milyenek az anyagi lehetőségeid. Lehet, hogy apró arany medálnál és egy bababiztos, minőségi (hímzett szemű) mackónál maradnék. A lényeg úgyis a lelkiekben van, hogy kíséred és segíted a fejlődését, de azt megértem, hogy szeretnéd ezt tárgyiakban is kifejezni.
Nálunk úgy szokás, hogy a keresztszülő egy láncon kereszt medált ad ajándékba, amit a megkeresztelt nyakába tesznek. Nyilván, ha arany vagy ezüst az a szép ajándék. Engem felnőttként kereszteltek és a kereszt szülőmtől ezüst nyakláncot kaptam, ezüst kereszttel.
Ezen kívül még barmit adhatsz.
Mivel 3 hónapos, ezért a feszületnek, rózsafüzérnek semmi jelentősége. Ilyet nagyobb gyerekeknek szoktak adni.
Megmaradó emléknek sem, mivel mire felnő és értékelni tudja, addigra valószínűleg meg sem marad.
Olyat vegyél, ami egy ekkor babának jól jön, ruha, valami kis nyúzható játék. Vagy ha lesz keresztelőre külön ruhája, akkor én azt ajánlanám fel, hogy azt veszem én.
Én gravírozott képkeretet adtam a keresztfiamnak, amibe a keresztelési fotója került és ott van azóta is, már 8 éve.
Ilyesmi maradandóba gondolkodnék. Bár az én keresztgyerekemnek mindene megvolt, fölösleges lett volna még egy 385. játékot vennem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!