Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz, hogy a Bibliát már...

Az igaz, hogy a Bibliát már egyes országokban, USA államban betiltották?

Figyelt kérdés
Ez alapján már nincs vallásszabadság ha a kereszténységről van szó, mert el akarják tüntetni a keresztényeket teljesen?
máj. 28. 16:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
máj. 28. 16:24
 2/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem.

Bizonyos szervezetek bizonyos helyzetekben korlátozták:

[link]

de ez nem volt rendszerszintű.

máj. 28. 16:26
 3/25 UlfOrmson ***** válasza:
90%
Szerintem Észak-Koreán, meg egy-két ultraradikális muszlim államok kívül sehol sincs betiltva
máj. 28. 16:34
 4/25 anonim ***** válasza:
64%
Nem ide való kérdés. Az USA-ban teljes vallásszabadság van. Mindenki abban hisz, amiben akar. Azt csinál ez ügyben, amit akar. Nem igazán korlátoznak semmit, csak az agresszívitást. Viszont nem az állam finanszírozza a vallást és nem ad pénzt kommentekért és kérdésekért sem. Mindenki maga fizeti a hobbiját.
máj. 28. 16:35
 5/25 UlfOrmson ***** válasza:
76%
A 3. vagyok, lemaradt a valaszomból, hogy azokban az országokban nincs is vallásszabadság
máj. 28. 16:43
 6/25 A kérdező kommentje:

Elnézést. A kérdést ez a hír ihlette.

[link]

máj. 28. 16:48
 7/25 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
69%

Amerikában a jobbosok elkezdték be tiltani az LMBTQ könyveket az iskolákból, arra hívatkozva hogy azok nem gyereknek való. Mire a balosok a bibliával csinálták meg ezt válaszul arra hívatkozva hogy abban pedig túl erőszakos jelenetek vannak túl durva szexualitással.

A vallás szabadság nem sérült meg, csak a gyerekektől távol tartják azokat a könyveket amik ilyen korban még nem valók nekik. És én amúgy mindkét oldallal egyet értek, is remélem hogy a Korán nem kommentárral ellátott változataival is meg csinálják ezt a kisebb iskolákban.

máj. 28. 17:32
 8/25 anonim ***** válasza:

#6: Tehát nem az USA egészében, hanem Utah államban, Davis iskolai körzet általános- és középiskoláiban:

[link]

máj. 28. 17:35
 9/25 anonim ***** válasza:
21%

Ebben a világban annyi a lelki sérült gyermek, hogy ki tudja kiből mit vált ki bizonyos könyvek olvasása. Az biztos, hogy a Biblia egy kisgyereknek nem igazán egyedüli olvasmány, mint egy szerelmes regény, ami pillangókkal és szivárvánnyal van tele.

De én azt gondolom, hogy ez csak a végidők jele, abban az utolsó korszakban élünk, amikor már mindent kiforgatnak.

De ha jól értem, csak a KJV fordításról van szó? Miért? Az annyira durva szövegezésű?

máj. 28. 17:59
 10/25 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos nem. Pedig ha létezne olyan könyv amit be kellene tiltani, még ha csak egyetlen darab is, akkor az mindenképp a biblia lenne. Írott szöveg még soha nem okozott akkora károkat az emberiségnek mint a biblia, egyedül csak a korán vetekedhet vele.
máj. 29. 06:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!