Miért vergödnek a földön a szektások?
#.8!
Nyilván nem a tanúknak és nem az értelmes embereknek,hanem az átlagembernek.
Az Arcanum szerint a szekta vagy a seco (secare, secui, sectum, = levágni) vagy a sequor (sequi, secutus/sequutus sum = követni) szavakból eredhet. A secta a via secta szókapcsolatban a vert utat, vagy önmagában gondolkodásmódot, világnézetet, rablóbandát vallási értelemben ritkán felekezetet jelent Firály Henrik szótára szerint. Mindegyik megbízhatóbb, mint a JW.ORG.
Kedves kérdező!
Sajnos egyes neoprotestáns gyülekezetek kitalálták, hogy a Szentlélek jelenlétét extázis kíséri. Ezt persze én (katolikusként) nem tudom elfogadni, és a hideg kiráz néhány ilyen rendezvénytől, annyira más és szerintem Krisztustól távoli a katolikus karizmatikus dicsőítésekhez, szentségimádásokhoz képest.
12
Jehova Tanúi kiválóan összefoglalták az igen gyakran önkényesen és szitokszóként használt szekta fogalmát.
Számtalan világi forrás van, sokszor igen ellentmondóak egymásnak. Mindenki a kénye-kedve szerint mazsolázgat belőle. Minden tisztelet a kivételnek, de sok magát itt katolikusnak valló ember gúnyból, megvetésből vagy lenéző módon használja az ő "hatalmi" pozíciójából nézve bárkire, aki ellent mond neki!
Ebben te sem vagy kivétel!
Jól értem, katolikus vagyok, ebből következően minden más egyházat leszektázok. Jó tudni.
A JW-t nem “szitokszóként” nevezem annak. Hitvédelem szempontjából foglalkoztam a szektásodással, a JW mintapéldája az ún. szektás viselkedésnek.
14
NEM, ROSSZUL ÉRTED! De ezen a TE ESETEDBEN nem is csodálkozom. Olvasd el figyelmesen, amit írtam és értelmezd ami ott van.
Ezzel az azonnal és ROSSZINDULATTAL támadó szellemmel éppen azt bizonyítottad, amit mondtam.
Ügyes vagy. 😉
Magad írtad le, hogy én sem vagyok kivétel. De amikor már a másikra a SAJÁT MAGA ÁLTAL LEÍRT SZÖVEGET kell rábizonyítani, az már régen rossz. Ilyenkor elköszönök.
Laudetur Iesus Christus!
"Sajnos egyes neoprotestáns gyülekezetek kitalálták, hogy a Szentlélek jelenlétét extázis kíséri. Ezt persze én (katolikusként) nem tudom elfogadni, és a hideg kiráz néhány ilyen rendezvénytől, annyira más és szerintem Krisztustól távoli a katolikus karizmatikus dicsőítésekhez, szentségimádásokhoz képest."
Mi az, hogy "kitalálták?
Ez a teológiájuk, ezt tapasztalják. A te egyházadban meg "kitalálták", hogy a szentségimádásnak valamilyen értelme van.
Te láttál már ilyet földön fetrengést úgy, hogy ott voltál?
Ökumenikus rendezvényen igen. Viszont az Oltáriszentséggel kapcsolatos teológiánknak komoly bibliai alapja van. Most nem mennék komolyabban bele.
De az extázisos hittételükkel az a fő bajom, hogy a fókuszt Isten Szentlelkéről — vagyis inkább magáról Krisztusról — egy földi elmei állapot elérésére fordítják. És én ezt minimum eretnekségnek tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!