Ön szerint a végidőket éljük?
"Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."
/Mt. 6.34./
EGYÉRTELMŰEN!
Igaz, hogy már több mint kétezer esztendeje.
Csakhogy ez nem egy pillanat, hanem egy hosszú FOLYAMAT.
Úgy, hogy ne ez legyen a legnagyobb problémátok!
Szia
Az nem sokat jelent, mi emberek mit gondolunk a "vég idejéről". De, mivel a Biblia ír erről, érdemes azt kikutatni, mit ír erről, mert akár a mi életünket is érintheti!
Miközben Dániel látomásokat látott, és próféciákat, őt is érdekelte, mit jelentenek azok. De többször kapott érdekes "magyarázatot", amely megnyugtató lehetett a számára. Mire gondolok? Erre:
Dániel 8:17
"Ő tehát odajött, ahol álltam, de amikor odajött, úgy megrémültem, hogy arccal a földre borultam. Ezt mondta nekem: „Értsd meg, ó, embernek fia, hogy a látomás a vég idejére vonatkozik.”
Dániel 8:26
2Ami elhangzott az estékről és reggelekről szóló látomásban, igaz. Te azonban tartsd titokban a látomást, mert olyan időre vonatkozik, amely sok nap múlva jön el.”
Dániel 12:9
"Ő így folytatta: „Menj, Dániel, mert ezeket a szavakat titokban kell tartani, és bepecsételve kell maradniuk a vég idejéig."
Dániel 12:4
"Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”
Mik voltak ezek a látomások? Mindegyik idézett előtti versekben le van írva, el lehet olvasni.
Mi lesz bőséges az angyal szavai szerint? "Az IGAT ISMERET" - ez lényeges.
De a kérdés még mindig ott van, a végidőket éljük-e? Ez azért fontos, mivel utána egy sokkal jobb időszak következik az Istennek engedelmes emberiségre.
A Máté 24 fejezetében és a Lukács 21 fejezetében megkérdezték Krisztust a tanítványai mikor jön el a vég? Nos ha felismered az életedben azokat a próféciákat, amelyeket Krisztus felsorolt, már meg is kapod a választ, a végidőket éljük-e? Még inkább megbizonyosodhatsz, a ha összeveted azzal, amit Dániel leírt. És ha hozzávesszük azt is, amiről Pál apostol ír a 2Timóteusz 3:1-5 verseiben, akkor igazán teljes képet kaphatsz arról milyen történelmileg fontos időszakot élünk jelenleg.
#13.
Komolyan, néha azt gondolom, viccet faragsz a Bibliából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!