Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mai tanúk miért tudják úgy,...

A mai tanúk miért tudják úgy, hogy nem voltak a szervezetnek téves világvége jövendöléseik?

Figyelt kérdés

A valóságban többször is félrevezették őket

(1914-1918-1925-1951-1975)

2024. máj. 23. 10:32
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

Az ige az ki volt? Ügy Jézus ezt te sem tagadhatod. Akkor?

János 1:1 - “Isten volt az Ige.”

János 1:14 – “Az Ige testté lett”.

Apostolok Cselekedetei 20:28 – “... legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett.” Ki szerezte, vette meg az egyházat a saját vérével? Jézus Krisztus. Ez az igevers kijelenti, hogy Isten a saját vérével vette meg az egyházat, tehát Jézus maga Isten!

2024. máj. 24. 10:59
 32/38 anonim ***** válasza:
29%
A Jelenések könyvéből egy angyal azt parancsolta János apostolnak, hogy egyedül Istent imádja (Jelenések 19:10). Az Igében számos helyen Jézust imádják (Máté 2:11; 14:33;28:9,17; Lukács 24:52; János 9:38). Ő viszont soha nem szólt rá az emberekre, amiért dicsőítették. Ha Jézus nem Isten lett volna, akkor megmondta volna az embereknek, hogy ne dicsőítsék, mint a Jelenések könyvében az angyal mondta. Sok más igerész érvel még Jézus isteni volta mellett.
2024. máj. 24. 11:00
 33/38 anonim ***** válasza:
25%
Mondom a szervezettől kapott hamis tanitásokat mellőzd,értem az őrtorony kiadványt és a hamisitott Új világ forditást. Tele a biblia azzal amit kérdeztél.
2024. máj. 24. 11:01
 34/38 anonim ***** válasza:
65%

33

Kierülted a kérdést és beraktál helyette más, önkényesen fordított szöveget! Ez így korrekt szerinted?

Ha nem érted, hogy a János 17:3-ban lejegyzett jézusi ima miért nem fér össze a háromság dogmával, akkor kérj segítséget. 😉

Ha hogy miért "önkényes" fordításokról beszélek? Mert össze kell hasonlítani más fordításokkal a világban, de nem csak a hasonszőrűekkel, amelyek ugyanilyen teológiailag elfogult módon adják vissza, hanem olyanokkal is, amelyek eltérnek és azt pontos nyeltudománnyal meg is indulják.

Viszont addig, amíg az általam kérdezett verssen tudtok túllépni, a többi csak zavarkeltés! Ugye nem ebben akartok mesterek lenni?

2024. máj. 24. 11:36
 35/38 anonim ***** válasza:
29%
Forditja ülsz a lovon,minden forditás jó,csak a uv,van a tanaitokhoz hamisitva,erről én nem tehetek. Mutass egy másik forditást ami olyan mint az uj világ. Te hoztál egy a jehovista forditásnak megfelelő igét,én nagyjából 15 féle forditásból hoztam neked 15 féle igét,és én vagyok a mester ebben? Szerintem te lehet a bibliára haragszol kicsit hogy nem fér össze a ti tanaitokkal,nem ez lehet? Ismerd már végre az igazságot és ne ragaszkodj a hamissághoz. Elötted a net az informálódás eszköze és ilyen vagy? Ne engem halgass meg,nekem ne higgyj,nézz utána magad,ne tégy már ugy mint egy ősember aki elmaradott,nagy ellensége a jehovista szervezetnek a net mert ott sok az infó,ezért egyre többen le is koccolnak a szervezetből.
2024. máj. 24. 11:44
 36/38 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom milyen kérdést kerültem ki? Egyet hajtasz mint a pereces! Ettől részletesebben nem lehet válaszolni,ha ez sem elég akkor lehet nálad van a gond.
2024. máj. 24. 11:45
 37/38 anonim ***** válasza:
52%

A jelenések könyvében két személyt említenek meg.

Mivel nem sorrendben íródott, és Isten nevét az Úr, vagy Isten szóval helyettesítették,ezért a két személy összemosódott, és úgy tűnik, mint ha Jézust ugyan az az imádat illeti meg, mint az Atyját, az életadóját.

Egyetlen személyre vonatkozik az "alfa és az omega", ami összhangban van a héber íratókkal. Előtte Isten nem volt, és utána sem lesz, vagy lett egy sem.

Jézusra pedig az "első és az utolsó" jelzőt használja, mivel Ő volt az első és egyetlen akit maga Isten közvetlenül hozott létre, és elsőként támadt fel a halálból égi életre, és „az Utolsó”, akit ilyen szellemi életre támasztott fel Jehova személyesen halhatatlan életre.

A Többiek feltámasztására Isten hatalmat adott neki.

Előtte nem volt ilyen képessége, és hatalma, csak az Atyjának. Ezért sem egyenlő vele, csak hasonlít hozzá, ahogy mi is valamelyest hasonlítunk Istenre. Ettől függetlenül, még mindig az Atya jogosult a tiszta imádatra, Jézus pedig a tiszteletre, és az engedelmességre, egészen az ezer év végéig.

2024. máj. 24. 15:33
 38/38 anonim ***** válasza:
55%

Te pontosan tudod, hogy a sokfelé szétforgácsolt kérdés - ráadásul más kérdések, mint az eredeti, amit feltettem, csak arra jó, hogy kikerüld a kérdésemre adott választ!

Egyszerre csak egy téma legyen, ez annyira félelmetes kérdés neked?

A János 17:3 számodra érthető vers? Ugyanúgy szól az Új világ fordításban, mint nálad? Akkor indokold meg, ahogyan Jézus imádkozik Istenéhez, az összeegyeztethető-e a háromsággal!

2024. máj. 24. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!