Találhatunk-e a Bibliában példát arra,hogy Jézus,vagy más bibliai személy meghalt emberek lelkéhez imádkozott,vagy kommunikált azokkal?
Nyilván van egy(az endori boszorkány)aki a gonosz lélek segítségével Saulnak játszotta meg,mintha Sámuel lelke lenne.
Sok keresztény Szűzmáriához,és más meghalt szentekhez imádkozik akiknek a közbenjárását kérik.
Van erre bibliai példa?
IstenGyermeke1!
Saját fantáziád rágalmait ne vetítsd rá senkinek,mert az beteges!
Mivel Mózes,Illéshez hasonló testtel jelent meg "egy magas hegyen" és Júdás apostol írt Mihály és Sátán vetekedéséről az ő teste felett,joggal hihetjük,hogy Mózest feltámasztotta Isten.
Ezek figyelembevételével blaszfémia az Újszövetséget hazugnak nevezni.
Mint a kérdésemben már megfogalmaztam,nem találtam bibliai példát SEM az Ószövetségben,SEM az Újszövetségben arra,hogy Isten emberei holtak közbenjárását kérték ,vagy javasolták ,netán gyakorolták volna,SŐT,még a feltámadt Mózes,az élve elragadtatott Énok,vagy Illés közbenjárását sem.
Amennyiben te ilyenekről tudsz,AZT oszd meg velünk s ne fantáziád rágalmait!
Viszont a Zsidókhoz írott levélben találunk bátorítást a megfelelő módszerre:
"16 Járuljunk tehát bizalommal (NEM hullákhoz,hanem)a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk."(Zsid 4:16)
"joggal hihetjük,hogy Mózest feltámasztotta Isten"
Joggal jut erről eszembe ez:
"És ha valaki elvesz valamite könyv próféciájának igéiből, attól Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból, és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."
Szóval szerintem óvatosabban költsd át a Bibliát. Nem írja sehol, hogy feltámasztotta volna Isten Mózest.
De majd imádkozunk a te megtérésedért, és kérjük a szenteket is, hogy imádkozzanak érted.
#22.
Illés meghalt,vagy nem?
Mit is vettem el az Igéből?
Nem látom értelmét,hogy hullákhoz imádkozz!
A megtérésem pedig Isten Lelke és az én dolgom.
Csak mutattam pár szentírási idézetet, amik a te szövegednek mondanak ellent. Azt is odatettem, hogy “ha ezt tagadod” akkor tagadod meg a Szentírást, hiszen annak mondasz ellent. Ebben nem látom semmilyen rágalmazást, de te tudod.
Tegyük fel, hogy meghalt a legjobb barátom. Én elmegyek a testéért, hogy eltemessem. Viszont ott találom azt az embert is, aki őt utálta. Elkezdünk verekedni. Erre feltámad? NEM, tehát mit próbálsz ügyeskedni?
Szóval azt állítod, hogy Illés, Mózes és Énok Krisztus előtt támad fel. Erről kapásból eszembe is jutott egy idézet:
“De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül. Mivel egy ember idézte elő a halált, a halottak is egy ember révén támadnak fel.” (1Kor 15, 20-21)
Tehát, ha szerinted Krisztus nem elsőként támadt fel, a Szentírás igazságát tagadod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!