Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Istenségére van más...

Jézus Istenségére van más bizonyíték, a megkérdőjelezett hitelességű evangéliumokon kívül?

Figyelt kérdés

2024. máj. 16. 15:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%

Onnan hogy a hívők nem maguktól lettek hívők kigondolták csak úgy unalmukba na akkor mától hívő leszek beszerzek egy keresztény kitűzőt és akkor én hívő lettem, szerinted így működik?

Hanem az emberrel a kapcsolatot Isten kezdeményezi az ember szívében elkezdődik egy változás

van akinél felnőtt korban de én már gyerekkoromban is tudtam hogy Isten létezik és kerestem őt volt bennem egy bizonyosság róla imádkoztam és beszélgettem Istennel a szívemben mindig tudtam hogy szól hozzám és velem van.

A Bibliából ez az Ige leírja ezt:

Zsid 8:10 Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nekik Istenük és ők lesznek nekem népem.

De honnan tudod hogy az én hitem vak???

2024. máj. 16. 22:06
 12/22 anonim ***** válasza:
25%

#10: az evangéliumok nem bizonyítékok, hanem állítások.

#11: ilyen alapon minden vallás, illetve pl. a kereszténység minden felekezete igaz. Joseph Smith is meghalt a hitéért, Jehova tanúi is stb.

2024. máj. 16. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Amit még nem említettek, az a szentek élete és csodái. A történelem tele van olyan emberekkel, akik az életükkel hitelesen közvetítették az evangéliumokat. Csodák is történnek, mind a mai napig.
2024. máj. 16. 23:42
 14/22 anonim ***** válasza:

Van bizonyíték, de csak hittel tudod átvenni Istentől! Ameddig valaki szkeptikus , hitetlen és bizalmatlan, addig akkora a távolság közte és Isten közt hogy ezt bizonyítékot lehetetlenség megtapasztalni!

De ha ezt egy muszlim hívő kérdezi akkor a következő a bizonyíték: Minden Szent Szellemmel megkeresztelt hívő életében, ami az evangéliumokban és a levelekben megíródott valósággá vált!Az evangéliumok is és az egész Biblia is Istennek mondja Jézust! Ha Jézus nem lenne Isten akkor nem tudna Szent Szellemmel megkeresztelni, nem tudnánk prófétálni sem és démonokat sem tudnánk űzni az Ő nevével! Mohamed nevére nem hajolnak meg a démonok de Jézus nevére igen!

2024. máj. 17. 00:08
 15/22 Veteránmacska ***** válasza:
13%

1/14

Allah név, az iszlámban = isten, ha így van, önmagát teremtette?

Legalább tájékozódott lennél, és így pofázol bele, ráadásúl olyat, aminek köze sincs a kérdéshez!

2024. máj. 17. 00:29
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt kérdező! Jézus háromság szerinti istenségére, mármint hogy állítólag "egyenlő" az Atyjával? Mert erre nemcsak az evangéliumokban, de az egész bibliában sincs semmilyen bizonyíték!

De csak nekem tűnt fel, hogy a kérdésed önmagában ellentmondásos? Miért kérdezel te rá arra, hogy "Jézus istensége" hogyan bizonyítható, ha eleve megkérdőjelezed az evangéliumokat, ami tulajdonképpen szinte az egyetlen, vagy legalábbis a legnagyobb bizonyíték Jézus létezésére.

Tehát minimum megkérdőjelezed Jézus létezését, de érdekel, hogy mi bizonyítja az istenségét. 😉

2024. máj. 17. 00:57
 17/22 A kérdező kommentje:

16

Tévedsz! Jézus történetiségére van más forrásból bizonyíték!

Hasonlót keresek az Istenségére!

2024. máj. 17. 01:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Arra van bizonyíték, hogy már a korai keresztények is Istennek tekintették Jézust, ha ez a kérdés lényege.

Ezt olvasd el:

[link]

[link]

2024. máj. 17. 10:47
 19/22 anonim ***** válasza:

"...ha eleve megkérdőjelezed az evangéliumokat, ami tulajdonképpen szinte az egyetlen, vagy legalábbis a legnagyobb bizonyíték Jézus létezésére."

Nem azt mondtam, hogy nincs alátámasztás más forrásból, de egy biztos: a Biblia az ihletett! És semmilyen más forrásból nem lehet megtudni az élete és tanítása lényegét!

Miért vagy te az evangéliumi beszámolók ellen? A látszólagos "ellentmondásai" miatt?

2024. máj. 17. 10:51
 20/22 anonim válasza:
24%
#15: Allah orokkevalo, igy nyilvanvaloan mar a Biblia keletkezese elott letezett. Ennelfogva az Otestamentumban szereplo Jahvet, illetve az Ujtestamentumban szereplo Szentharomsagot is Allah teremtette.
2024. máj. 17. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!