Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez már a vég kezdete? Hogy...

Ez már a vég kezdete? Hogy ennyien szidják a Jehova Tanúit? Miért lett divat manapság a gyengébbek eltiprása?

Figyelt kérdés
Pedig ők csak a jót akarják az embereknek.
2024. máj. 6. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
56%

Vagyis a józan bibliai érvek Isten igazságát illetően a "tapasztalásoddal" szemben mit sem érnek.

Pedig Isten Szava egyértelműen arra helyezi a hangsúlyt, hogy a keresztényeknek Isten írott Szava a megismerés forrása. Vagyis ami a szent bibliával ellentétes információ, az nem Istentől van.

Tehát amikor te arra hivatkozol végső érvként, hogy "megtapasztaltad" a háromságot, akkor ez szöges ellentétben áll Isten Szavával! Én már találkoztam sokféle "megtapasztalással", de sajnos komoly ellentétek vannak közöttük, attól függően, hogy melyek szellemi irányzathoz tartoznak.

Ellenben az írott Szentírás EGYSÉGES és kutatható, érthető a szent szellem segítségével.

Ezért mondja a Biblia azt hogy "Isten régen sokszor és sokféleképpen szólt ősapáinkhoz a próféták által. 2 Ezeknek a napoknak a végén viszont egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindennek az örökösévé, és aki által a világrendszereket alkotta".

(Zsidók 1-1,2)

Ez pedig a bibliában van feljegyezve.

2024. máj. 8. 09:21
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Még jó, hogy hoztam Igéket is, de nem érted látom... sötétségben vagy.
2024. máj. 8. 11:03
 23/28 anonim ***** válasza:
56%

A Cselekedetek 18:6? Ebben a történetben a zsidók voltak hatalmi pozícióban a gyakran üldözött keresztényekkel szemben. Hiszen a zsidók közül csak egy "kis maradék" vált kereszténnyé.

Ma a háromsággal és sok más hamis, nem bibliai dogmával azon, magukat kereszténynek valló egyházak vannak hasonló pozícióban a Tanúkkal szemben, akik messze többségben vannak ezen pogány tanításokkal.

2024. máj. 8. 13:17
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Ha a tanúk megismernék az Igazságot, Jézus Krisztust akkor szabaddá válnának a tévtanításaiktól.

Felismernék, mint Saul a damaszkuszi úton.

Saul megkérdezte: „Ki vagy te, Uram?”

Ő így válaszolt: „Én vagyok Jézus, akit üldözöl.

[link]

16 Én magam fogom megmutatni neki, mennyit kell szenvednie a nevemért

A JW tanúi nem Jézus neve miatt üldöztetnek, ugye ?

Átírt Biblia, kivettek az evangéliumokból....és sorolhatnám a tévtanításaikat.

Pl.Keress már rá Isten nevére....a Zsidók csak tudják, hogy mi a neve Istennek, ha már annyira a névhez ragaszkodtok..

[link]

Tudd, hogy A Menny Isten az én Mennyei Atyám. Engem nem tudsz félrevezetni....tudom Kihez tartozom. Én is, mint Mária a jobb részt választottam. Az Atya ilyeneket keres, akik Szellemben és Igazságban imádják Őt.

2024. máj. 8. 13:37
 25/28 anonim ***** válasza:
28%

Senki sem tudja Isten nevének az eredeti kiejtését, zsidók sem, mivel babonából nem ejtették ki. De ez nem is fontos, hiszen a lényeg hogy használjuk a saját nyelvünkön ismert és elterjedt formában.

Ugyanis minden ősi névvel és kifejezéssel így vagyunk, még sokszor akkor is, amikor ismerjük az eredeti kiejtést. A Jézus nevet sem így ejtették, mégis szeretettel használjuk a saját nyelvünkön, igaz? Az angolok egészen másként ejtik, és? Ez természetes.

Vagyis először kérdezz, vagy tájékozódj, és akkor nem kell ilyen blődségeket írni. Ez a többi szövegedre is igaz, ahol mellé beszélsz.

2024. máj. 8. 13:59
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

25

Kb mint a farizeusok, olyan a hozzászólásod...

Apostolok 18:6

A zsidók azonban elutasították az üzenetét, és kitartóan ellenkeztek Pállal, sőt, szidalmazták és átkozták. Ekkor Pál lerázta ruhájáról a port, és azt mondta nekik: „Ha nem fogtok üdvözülni, arról csak ti tehettek! Az én lelkiismeretem tiszta, mert mindent megtettem, hogy megmentselek titeket. Mostantól kezdve a görögökhöz megyek.

2024. máj. 8. 15:25
 27/28 anonim ***** válasza:
46%

Először talán magaddal foglalkozz!

Csakhogy itt az apostolok voltak a gyakran üldözött kisebbség és a zsidók érezték magukat vallásilag legalábbis hatalmi pozícióban. Pont mint ma a legtöbb magát "kereszténynek" nevező közösség...

2024. máj. 8. 21:18
 28/28 anonim ***** válasza:
10%
Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus!
2024. máj. 8. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!