Ha lenne 100 báránykád, és az egyik bárány elkóborolna, akkor megkeresnéd azt az egy báránykát? De akkor mi lesz a maradék 99-el?
Szia
Ahány ember, annyi féle elképzelés lehet, mit tenne az ember, ha kapna 100 bárányt, és az egyik elkóborolna.
De Krisztus egészen másról mondta ezt a szemléltetést, illetve példázatot, nem is egyet mondott el. Ez az egyik:
János 10:2–5
"De aki az ajtón lép be, az a juhok pásztora. Az ajtóőr ajtót nyit neki, és a juhok figyelnek a pásztor hangjára. Ő a nevükön szólítja a juhait, és kivezeti őket. Amikor az övéit mind kiengedte, előttük megy, és a juhok követik őt, mert ismerik a hangját. Idegent semmiképpen nem követnek, hanem elmenekülnek tőle, mert nem ismerik az idegenek hangját.” Fontos dolgot tanított ezzel a szemléltetéssel a tanítványainak!
A Biblia többször prófétai és jelképes értelemben használja a "juh" szót. pl.
János 10:14
"Én vagyok a jó pásztor. Én ismerem a juhaimat, és a juhaim is ismernek engem,"
Lukács 12:32
"Ne félj, kicsiny nyáj, mert az Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot."
János 10:16
"Más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Őket is be kell gyűjtenem, és figyelni fognak a hangomra, és egy nyáj lesznek egy pásztorral.
Jelenések 7:16, 17
"Nem fognak éhezni többé, nem is szomjaznak többé, a nap sem tűz rájuk, sem semmilyen perzselő hőség, mert a bárány, aki a trón mellett van, terelgetni fogja őket, és elvezeti őket az élet forrásvizeihez. És Isten letöröl minden könnyet a szemükről.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!