Az idő múlásával a Biblia veszített az erejéből, vagy tanácsai kiállják az idő próbáját?
Szia
Kiállják az idő próbáját. De csak azokonál, akik komolyan veszik, mert tudják, hogy csak a rosszat kerülik el.
Természetesen kiállják az idő próbáját.
Mindenképpen szabadítsd fel az összes rabszolgádat 7 éven belül.
Ha valaki leborotválja a szakállát, az meg kell ölni.
Ha valaki kétféle anyagból készült ruhát visel, azt is meg kell ölni. Ma nálunk már minden ruha ilyen, nem találsz másfélét.
Ha valaki szombaton dolgozik, őt is meg kell ölni.
Mentős, rendőr, tűzoltó, rádiós, tv-s, és a szolgáltatókat (áram, víz, fűtés) is.
A rádióst és a tv-st csak akkor, ha pénzt is kapnak a munkájukért, különben veheted úgy, hogy csak viccből bohóckodnak.
Máté24,35
Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.
Márk2,27-28
És monda nekik: A szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatért.
Annak okáért az Embernek Fia a szombatnak is az ura.
Ha egy nem házas fiú és lány egymással hálnak, akkor a fiúnak azonnal meg kell kérni a lány kezét, amit annak el kell fogadnia.
Minden más esetben (ha valamelyik házas, vagy ha nincs házasság utána) - meg kell halniuk.
Szia
Ha Isten szavaként tekintesz a Bibliára és alaposan tanulmányozod, akkor magad is rájöhetsz, hogy Isten Szava időtálló.
Miért mondhatjuk ezt?
Mert úgy kell a benne lévő törvényeket és alapelveket értelmezni, ahogyan azt Isten akarja. Ebben nem hagy magunkra. A szent szellemével támogat a megértésben, különben valóban össze vissza értelmezzük mindenki a saját vérmérséklete szerint.
Ha valaki elkezdi olvasni a Bibliát, hát nem sokat ért meg belőle. Így voltam ezzel én is. Többet nem értettem belőle, mint amit megértettem. De olvastam olyan tanítását, tanácsát is, amelyeket észrevettem: én ezt nem így csinálom az életemben. Amikor megfogadtam az olvasott tanácsot, kezdett megváltozni a helyzet, és egyre több mindent értettem meg az olvasottakból, és persze egyre több mindent vettem észre, amit nem jól csinálok az életemben.
Pl. olyan, amit a 7-es hsz írt, nincsen a Bibliában, de van hasonló az Ó szövetségben, amely a mai keresztényekre nem vonatkozik, illetve Krisztus azt másként fogalmazta meg. Mi a krisztusi alapelvek szerint éljük az életünket, és hosszú évek óta tapasztalom, mennyire jobb minőségű lett a kapcsolatom a családban, a munkahelyemen, és úgy általában az emberekkel.
Tehát személyesen megtapasztaltam milyen a Biblia tanácsai nélkül, és milyen annak alapelvei szerint élni. A különbség óriási! Ég és föld.
"nincsen a Bibliában, de van hasonló az Ó szövetségben, amely a mai keresztényekre nem vonatkozik"
DE, vonatkozik, kedves jehovás.
KIVÉVE azt, amiről Jézus egyenesen megmondta, hogy nem érvényes többé.
De ez éppen nem olyan.
Amúgy csak szólok, hogy a tízparancsolat IS az ószövetségben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!