Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tud tanulni, fejlődni,...

Isten tud tanulni, fejlődni, változni?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 27. 20:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9-es a 10-nek:

A hatás még nem feltétlen változtat meg egy lényt, a Teremtő pedig azért nem változhat, mert akkor nem lenne tökéletes (még valahova fejlődnie kellene) Amúgy a Bankos példádnál, ha a Bank az Isten, aki elenged, akkor a Bank például semmit nem változik, attól hogy elengedte a tartozást. Lehet, hogy az emberi lélek érzelmekkel, változásokkal jár, annak van kitéve, de Isten szellem, kőszikla, és eleve teljes, tökéletes. Ha fel is ruháznánk emberi érzelmetekkel (ami szerintem ostobaság, mert akkor már emberré tettük), akkor sem változtat rajta semmit, különben el kellene ismerni hogy ez az "isten" még rászorul arra, hogy tökéletesedjen (van még hova fejlődnie). Az Írás pedig kijelenti, hogy a ti mennyei Atyátok tökéletes (teljes, célját betöltött), és Jakab is írja, hogy nincs benne változás, vagy változás árnyéka.

2024. ápr. 30. 12:37
 12/12 A kérdező kommentje:

11

Ha a bank elengedi a tartozást akkor változik, kisebb lesz a tőkéje. Ez alap!

Isten nem tökéletes! Ő maga állítja, hogy féltékeny! "mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok"

A tökéletesség relatív, főleg, ha Istenről van szó, akit teljesen megismerni lehetetlen a Bibliiából, érzékszerveink tökéletlensége, pedig az egyéb forrásokat zárja ki.

2024. ápr. 30. 16:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!