A pokolban démonok kínozzák az embert? De miért, Isten azt a feladatot adta a Sátánnak és démonjainak, hogy kínozzák azt, aki a pokolra jutott?
Szia
Hol olvasod a bibliában,hogy a pokolban démonok kínozzák az embereket?
Az embert a saját démonjai kínozzák. Ha itt a földön leszámolsz velük, akkor a pokolban sem kínozhatnak, sőt pokolba sem kerülsz. de az ember gyenge, hogy hathatósan leszámolhasson a démonjaival. Az ember egy-egy csatát megnyer és elüldözi a démonjait, de azok egy idő után vissza térnek. Itt jön a képbe Jézus. Ugyanis, ha a démon helyét Jézus foglalja el, akkor a démonnak nem marad szabad helye, ahová visszatérhetne. Ne hagyjatok üres helyeket magatok után, hanem töltsétek be a Krisztust!
Aki így tesz, nem megy a pokolba, sőt ítéletre sem megy, hanem egyből kikerült a börtönből a szabadságba.
2
Mt 15,22
És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
Jel 11,10
És a földnek lakosai örülnek és örvendeznek rajtok, és ajándékokat küldenek egymásnak; mivelhogy e két próféta gyötörte a földnek lakosait.
Luk.8-
26.
És evezének a Gaderénusok tartományaiba, mely Galileával átellenben van.
27.
És mikor ő kiment a földre, jöve elébe a városból egy ember, kiben ördögök voltak sok időtől fogva, sem ruhába nem öltözött, sem házban nem lakott, hanem a sírboltokban.
28.
És mikor meglátta Jézust, felkiálta és lábai elé esék néki, és fenszóval monda: Mi közöm van nékem te veled, Jézus, felséges Istennek Fia? kérlek téged, ne gyötörj engem.
29.
Mert azt parancsolá annak a tisztátalan léleknek, hogy menjen ki az emberből. Mert gyakran elragadá őt: annakokáért lánczokkal és békókkal megkötözve őrizteték; de a kötelékeket elszaggatván, az ördögtől a pusztákba hajtaték.
30.
Megkérdé pedig őt Jézus, mondván: Mi a neved? És ő monda: Légió; mert sok ördög ment vala bele.
31.
És kérék őt, hogy ne parancsolja nékik, hogy a mélységbe menjenek.
32.
Vala pedig ott egy nagy disznónyáj, legelészve a hegyen; és kérék őt, hogy engedje meg nékik, hogy azokba menjenek. És megengedé nékik.
33.
És minekutána kimentek az ördögök az emberből, bemenének a disznókba; és a disznónyáj a meredekről a tóba rohana, és megfullada.
4
Elolvastam mindegyik idézetet, egyikben sincs szó pokolrol.
Minek idézted be?
5 Ha léteznek démonok-létezik pokol-ha léteznek démonok-létezik sátán, és ha léteznek démonok-létezik Isten.
23 perc a pokolba nézd meg-ott a valóság.
6+
2000 éve meg lett írva már-a Biblia jelzi, nem egy helyes hanem sok helyen a démoni entitásokat, mágusokat, boszorkányokat, varázslókat, asztrólógusokat, grafólógusokat.
Milyen "érdekes"hogy a világi ember mindent befogad-kivéve 2 db dolgot:
Isten
Pokol
és :
Sátán létezése.
6+
Isten óva inti az embert hogy ilyen ezoterikusokhoz menjen. A világ kezdetén fel lett fedve a titok mi az ezoteria valódi kiindulása.
Ám de az ember mégis asztrólógusokhoz, jövendőmondókhoz, mágusokhoz jár. hirdeti egyetért velük-már aki, és magasztalja, hogy mily "nagy" tudás birtokában vannak ezek a személyek.
És tagadja Isten létezését, pont annak a létezését, aki óva inti az embert ezektől.
Véletlen? Nem hiszek a véletlenekben.
6+ Egy picinyke gondolat még a fentiekhez:
Ki fordulna ezekhez ha sátán maga jelenne meg, és beköszönne?
Senki. Egyetlen ember sem. Tehát? gondold végig.
Több millió hívő van. Nem szűklátókörű.
Donald Trump is hivő és
Dr. Hack Péter az ELTE Jogiegyetem vezető rektora. A jogon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!