Miért kell keresztszülő ahhoz hogy megkeresztelkedhessek?
A családban senki sincsen megkeresztelkedve,ismerőseim sem keresztények
Utána olvastam és csak akkor keresztelkedhetek meg ha vannak keresztszüleim.Nekem nincsenek és nem is tudnék kit keresztszülőnek fogadni
Nagyon szeretnék megkeresztelkedni de ezt felháborítónak tartom hogy emiatt nem keresztelkedhetek meg….
Furcsa. Az én keresztszülőm semmit nem adott az életemhez, főleg nem hitben.
Szerintem a templomból bárkit megkérhetsz, ha fontos.
Rosszul olvastad, lehet kereszteletlen embert is kérni, ez esetben őt nem keresztszülőnek fogják hívni, hanem a keresztség tanújának.
Mivel ez egyházi értelemben egy jogi aktus is, ezért szükséges egy bizonyító tanú is.
Mutass rá, a Bibliába egyetlen egy helyen ahol Isten Igéje azt mondja, hogy kell keresztszülő.Egyetlen egy helyet.
Szerintem nem fogsz találni. Akkor kell?
4+
"Utána olvastam és csak akkor keresztelkedhetek meg ha vannak keresztszüleim."
Aki ahol ezt írja az valótlant ír.
Már az őskeresztényeknél volt, csak felnőtt esetben nem "keresztszülőnek" nevezték, a feladata az volt, hogy felelősséget vállalt a gyülekezetben a megkereszteltért, segítette a krisztusi úton járni.
Nagyon szomorú, hogy ezekkel ennyire nem vagytok tisztában.
A keresztszülő feladata, hogy az újonnan megkereszteltet vezesse a hit útján egész életében. Ezért kell egy mindenképp.
Valóban bármely megkeresztelt és megbérmált, egyházi cenzúra alatt nem álló, 16. életévét betöltött, hitét gyakorló katolikus lehet. Te döntöd el, ki, akár a plébános is lehet.
Egyátalán miért vagy felháborodva?
Sokat kell még csendesednek és ebben valóban segít a kereszténység.
A keresztszűlő arra kell, ha árvaságra jutsz, vagy éppen nincs keresztény a családban, akkor segítsen.
Éppen neked van a legnagyobb szükséged rá, mert nincs ilyen a közeledben.
Én válallak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!