Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel érdemelheti ki valaki...

Mivel érdemelheti ki valaki hogy olyan "betegsége" legyen amely szuletesetol fogva egész életen át tart nem gyógyítható?

Figyelt kérdés
Pl autizmus, asperger szindróma.
ápr. 18. 20:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

10

Kedves Jégszív. A "végtelen jóság" nem azt jelenti, hogy örökké megbocsát, vagy elnéző. Hanem azt, hogy nem a bűnei szerint fog bánni az emberrel.

Azt a napot meghatározta, sem egy perccel előbb, sem később nem zárja le ezt az iszonyatot.

Az ember pedig elveszti az életét, bár jól tudjuk, hogy némely vallásos ember szerint az Isten iszonyatos kínokat fog alkalmazni a bűnös emberen.

Ő nem tesz ilyet, nem úgy fog bánni vele, amint megérdemelne, hanem az élet lehetőségét veszi el tőle.

ápr. 19. 11:48
 12/19 Jégszív ***** válasza:
11%

#11.

Ilyen, és hasonló kenetes szövegekkel már számtalanszor találkoztam, és NEM TUDOM ELFOGADNI több okból: Most is azzal kezdem; HA ÖSSZECSUKJUK azt a fránya karakterhalmazt,

- Nincs magyarázat a miértekre. Ha csak a (BIOLÓGIA) világában körülnézünk, egész más az ábra, mint amit a szent malasztok hirdetnek! Ezek alapjában cáfolják meg egy létező isten igazságosságát és JÓSÁGÁT!

- Papoltok ilyen meg olyan "próbatételekről", és nem vagytok hajlandók tudomásul venni, hogy az életben előforduló MINDEN eseménynek (öröm, szenvedés, tanulás) JELLEMFORMÁLÓ hatása van POZITÍV, NEGATÍV értelemben egyaránt! Magyarul: Egy rossz élet, abban végigélt szenvedés biztos belépőjegy lehet a KÁRHOZATRA!

- Papoltok(!!!) továbbá arról is, hogy a szenvedésnek "ÜDVÖSSÉG SZERZŐ" hatása van. HÁT EGY FRÁSZT (ami van, az csepp a tengerben), erről tudnék regélni egyet s mást...

ápr. 19. 18:00
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves Jégszív,

Mi nem papolunk, és a próbák nem Istentől jönnek.

Isten nem azáltal akar formálni, hogy éld át valaminek a szenvedését.

Bár az tény, hogy ebben a világban a kitartás megerősíti a személy hitét.

Isten tanítás, oktatás által formál. Ő nem csak elmondja, hogy mi az amit ne tegyél, hanem azt is, hogy miért ne tedd, milyen következményei lehetnek, vagy lesznek.

Ádámnak sem simán odalökte, hogy "ne nyúlj a fához, irgum-burgum."

Hanem elmondta, hogy miért ne tegye, és azt is mi lesz a következménye, ha még is megteszi.

ápr. 19. 18:29
 14/19 Jégszív ***** válasza:

#13.

Kedves ... ,

"és a próbák nem Istentől jönnek. Isten nem azáltal akar formálni, hogy éld át valaminek a szenvedését." mondod ezt TE. 🙁

De hiába tagadod, rengeteg szentfazék ezzel ideologizál! Akkor most kinek "higgyen" az ember...?

"mi az amit ne tegyél, hanem azt is, hogy miért ne tedd" - no azt éppen nem!!! -, "milyen következményei lehetnek, vagy lesznek." - hát ez éppen stimmel, de ez inkább FENYEGETÉSNEK tűnik.

Tény és való, ha ez így történt volna, az Öreg vastagon benyújtotta érte a számlát! Valami hihetőbb következményt is kitalálhattak volna rá, arra gondolván, hogy az emberiség - legalább is egy része! - nem marad mindvégig elhülyített állapotban.

ápr. 19. 19:32
 15/19 anonim ***** válasza:

A mi családunk azt a magyarázatot találta az Asperger-szindrómám céljának, hogy legyen egy nagyon kedves, segítőkész fogyatékosügyi tanácsadó barátom, aki segít a felnőtt életemben.

Azt nem tudom, hogy másoknál mi a cél.

ápr. 19. 19:37
 16/19 Jégszív ***** válasza:

#15.

Bocsáss meg, nem akartalak megbántani! Remélem sejted, hogy indulatom nem neked szólt. Ahogy a költő mondta:

"Érted haragszom, nem ellened"

ápr. 19. 22:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Semmivel nem érdemelhető ki. Én is haragszom az Istenre, 9 éves korom óta gyűlölöm amiért pszichikai beteg vagyok. Még amiért azt adta hogy a valódi szüleim otthagyjanak és örökbefogadott legyek. Nekem az kéne hogy pszihikailag egészséges legyek és ( meg vel.roman származású vagyok) Erdelyből elkerüljek a Regátba. Vagy valami román helyre vagy Ortodox kolostorba ahol nincs református templom.
ápr. 20. 21:38
 18/19 anonim ***** válasza:

A következők miatt lehetnek autisták, aspergeresek:

* Vegye észre az emberiség, hogy többféleképpen is lehet gondolkodni!

* Több gondolkodásmóddal több probléma is megoldható.

* Isten az ősneurodiverzista. Az autizmus csak egy másik fejlődési mód, nem rendellenesség.

* Miért pont én? Erre nem kaphatsz közvetlen választ Istentől. Neked magadnak kell kielemezned életedet, hogy mikor, minek milyen következménye adódott. Ez alapján választ kaphatsz arra, hogy miért pont te.

máj. 24. 22:53
 19/19 anonim ***** válasza:
#17: Jó, hogy van célod, de ahhoz a siránkozás nem visz közelebb, ahhoz tenni is kell. Ha nem vagy képes, akkor irány a pszichiátria, mese nincs.
máj. 24. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!