Jézus krisztus az új vagy ószövetségben szerepel?
"de egy új vallás első apostola volt, a kereszténységé"
Egyesek szerint... Mások szerint meg maga a megtestesült Isten - Ábrahám Istene, vagy hogy is mondjam.
"Jézus is pont olyan ember volt, mint mi."
Szerinted. A keresztények szerint meg valóságos Isten és valóságos ember egyszerre.
"24-es, gondolom, te nem vagy keresztény"
Rosszul gondolod, de ez mindegy. :)
"Van egy teremtő, aki semmiképpen sem azonos Jézussal."
Dehogynem:
"Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában,
aki az Atyától született az idő kezdete előtt.
...
Született, de nem teremtmény,
az Atyával egylényegű és minden általa lett."
"Nehéz ezt elmagyarázni."
Az igaz. :)
"Jézus ember volt, a teste ugyanúgy elporladt, mint bármelyik emberé."
Nem. Feltámadt. Nem csak "részben", hanem feltámadt! Ez a lényege az örömhírnek, vagyis az evangéliumnak.
"inkább azt mond, mire akartál ezzel kilyukadni, mert valamiért előhoztad"
Csak azt akartam kijavítani, hogy "pont olyan ember volt, mint mi". Mert miközben valóságos ember volt, azért közben valóságos Isten is volt, nem úgy, mint mi. :)
26-os, még az idézeteket sem tudod pontosan, ezért írsz vadakat. Hiszek EGY ISTENBEN, ez azt jelenti, hogy isten csak egy személy lehet. De beidézem rendesen:
HISZEK EGY ISTENBEN,
mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
És Jézus Krisztusban, az Ő egyszülött Fiában, a mi Urunkban;
aki fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától;
szenvedett Poncius Pilátus alatt;
megfeszítették, meghalt és eltemették.
Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül;
fölment a mennybe, ott ül a mindenható Atyaisten jobbján;
onnan jön el ítélni élőket és holtakat.
Hiszek Szentlélekben.
Hiszem a katolikus Anyaszentegyházat;
a szentek közösségét, a bűnök bocsánatát;
a test feltámadását és az örök életet. Ámen.
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek valójában egyetlen személy, úgy is szokták mondani, hogy Szentháromság. Aztán írsz olyanokat, aminek nincs semmi alapja. Jézus nem az idők kezdete előtt született.
Közben elolvastam az idézetet, de szerintem ezt hagyjuk. Ha akarod, hihetsz benne, én ezen nem akarok vitatkozni. Így mossák ki az emberek agyát, hogy a szavakat a szájukba adják. Ez az idézet sehol sincs a Bibliában, bár azt se tudom, hol kell keresni, szóval csak tippelek.
Azért fussunk neki. Eleve nincs olyan, hogy láthatatlan, csak látható. A levegő bizonyos értelemben láthatatlan, de szerintem itt nem erről van szó. Az idő kezdete előtt nem születhetett, hiszen ki lett volna az anyja? Vagy talán osztódással jött létre? Ezen ne vitázzunk, mert nincs ilyen a Bibliában. Én csak azt látom, hogy hazugságokat bizonyítanak még több hazugsággal, amiből nem is csoda, ha semmi jó nem lesz.
Feltámadt, igen, de azért ez nem azt jelenti, hogy újra élő lett. A halál az végleges, pont ez a lényege. Azzal, hogy feltámadt, már megszűnt ember lenni. Ezért tehette meg, hogy felszállt a mennyekbe. Emberként ez nem lehetséges. Eleve nincs is olyan, hogy menny, szóval hova is ment? Fel az égbe? Oda biztos nem, ilyet sehol nem írnak. Az én olvasatomban egyé vált Istennel, vagyis elporladt. Én így értelmezem.
"még az idézeteket sem tudod pontosan, ezért írsz vadakat"
Amilyen vadakat a katolikusok szoktak. :) Ott van a linken a szöveg, amit idéztem, a katolikus.hu-n... :)
"Ezen ne vitázzunk, mert nincs ilyen a Bibliában."
És még mennyi minden nincs a Bibliában!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!