Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pokolban is lehet boldog az...

A pokolban is lehet boldog az ember?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy a pokolba fogok kerülni.

2024. ápr. 6. 18:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azért fájt a fejed utána, mert hangos volt ott a zene és nem bírod. :)

A véleményem nem változtatom meg. Én bírom a hangos, jó zenét. Szóval én odamegyek.

2024. ápr. 6. 22:48
 12/13 anonim ***** válasza:
13%
A pokol,az örök időre szóló megsemmisülés,így a kérdés értelmetlen.
2024. ápr. 7. 05:59
 13/13 IstenGyermeke1 ***** válasza:
67%

“Így lesz a világ végén is: elmennek az angyalok, aztán kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és tüzes kemencébe vetik őket. Ott sírás és fogcsikorgatás lesz.” (Mt 13,49-50)

“Az Emberfia elküldi angyalait, hogy szedjenek össze országában minden botrányt és minden törvényszegőt. Ezeket tüzes kemencébe vetik, ott sírás és fogcsikorgatás lesz.” (Mt 13,41-42)

“De ezek elfogták a vadállatot és vele együtt a hamis prófétát, aki csodákat tett, és félrevezette velük azokat, akik a vadállat bélyegét viselték, és a képmását imádták. Elevenen bevetették mind a kettőt a kénköves, tüzes tóba.” (Jel 19,20)

Tudnék még idézeteket írni.

Pokol = kárhozat. Ha én meghalok, de elutasítom az Istent vagy halálos bűn állapotában halok meg; akkor elutasítom a Végtelen Szeretetet, a mindent, mert “minden benne áll fenn.” (Kol 1,17)

S ha mindent elutasítottam, mi jut nekem? A semmi. A hiány, a szeretet teljes hiánya, s mivel nincs semmim, nem tudok vele semmit tenni.

Isten még az üdvösséget sem erőlteti ránk.

2024. ápr. 7. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!