Szerinted is jól gondolom?
Ezért az a neve, hogy "hit". Hinni kell, nem tudni.
Nem értelek, lényegében mi is a kérdés?
Szerintem nem baj, ha az egyén érdeklődik a vallások iránt vagy hisz bármiben, de ha valaki erőszakos és le akarja tolni mások torkán az ő saját igazságát, akkor baj van. : D
Valószínűleg az teremtette meg a vallásokat, hogy az emberek féltek a bizonytalanságtól. Könnyebb élni, ha kapaszkodhatnak valamibe, a túlvilág gondolatába. Ezt a vallásalapítók és egyházak jól kihasználták és manipulálni kezdték a tömegeket. A fő motivációjuk a hatalom és a pénz lehetett. És még most is az. Legalábbis így gondolom.
Szerintem: ez az IstenJézusÚrAtyaEgyszülöttFiaMiMegváltóUrunk vagy hogy a pékbe is nevezik alapból nincs, egy kitaláció.
Amint a zember feltalálta a tüzet, azóta hisz mindenféle, elnevezett szellemlényekben.
Ezért jó a tudatlanság ezen irányban, mert így még előttünk van életünk legnagyobb titka.
Én hiszek istenben, de a menyországban és a pokolban nem.
Szerintem reinkarnálódunk, nekem legalábbis vannak előző életbeli emlékeim.
"Valószínűleg az teremtette meg a vallásokat, hogy az emberek féltek a bizonytalanságtól. Könnyebb élni, ha kapaszkodhatnak valamibe, a túlvilág gondolatába. Ezt a vallásalapítók és egyházak jól kihasználták és manipulálni kezdték a tömegeket. A fő motivációjuk a hatalom és a pénz lehetett. És még most is az. Legalábbis így gondolom."
És a vallás alapítók, akik a vallásokat szerinted kitalálták, ők mibe kapaszkodtak? Mert ha tudták, hogy csak ők találták ki az egészet, akkor a saját találmányuk az ez irányú igényüket már tudta volna kielégíteni.
Nem értem mitől olyan betyár nehéz hinni.
Bár mondjuk: (Lk 13:24) 13 „Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a pusztulásba vezet, és sokan járnak rajta. 14 De az életre vezető ajtó szűk, az ösvény keskeny, és csak kevesen találják meg.”
#7 egyrészt azt írtam, hogy “mi”, másrészt nem, nem tudja senki.
“ The Big Bang was the moment 13.8 billion years ago when the universe began as a tiny, dense, fireball that exploded. Most astronomers use the Big Bang theory to explain how the universe began. But what caused this explosion in the first place is still a mystery.”
Tehát arról van elmélet, hogy az univerzum hogyan kezdett tágulni (big bang), de hogy mi volt az a pici valami, ami felrobbant, mi hozta létre és miért robbant fel, senki nem tudja.
Amit ráadásul Georges Lemaître belga pap dolgozott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!