A kérdés számomra nem egyértelmű. Ugyan is "vallásosnak lenni", vagy Isten által kért imádatot, erkölcsi életet élni nem ugyan az.
A Vallásos passzívan hisz Istenben, míg az Isten által kért életformával összhangban élőt a hite, tettekre indítja.
Azt szoktam egyébként mondani, hogy ha hiszel Istenben és nem létezik, nem vesztettél semmit. De ha nem hiszel Istenben és létezik, mindent elvesztettél.
a kettő nem zárja ki egymást
az ateizmus azt jelenti, hogy valaki nem hisz istenekben, de nem minden vallásban imádnak isteneket
pl. van ateista buddhizmus is, de bizonyos neopogány vallásokban sem isteneket tisztelnek
Az ateizmus is egy vallás.
Egy istentelen vallás.
Semmilyen vallásosság nem jó.
Krisztus,mint a legtökéletesebb ember-Isten Fia-követése jó csupán.
Egyébként tökéletlen emberek tökéletlen filozófiai,erkölcsi rendszerét követjük.
1#
Te most akkor nem tudod, hogy van Isten?
Jó lehet magyarázni így is.
De, ha megtapasztaltad Isten szeretetét Jézus Krisztus által, akkor már több, mint hit... tudod és tudod.
"megtapasztaltad Isten szeretetét Jézus Krisztus által, akkor már több, mint hit... tudod és tudod."
Mi? Istenem....
"Azt szoktam egyébként mondani, hogy ha hiszel Istenben és nem létezik, nem vesztettél semmit."
Több ezer istent talált már ki az ember. Ha létezik egyikük, szerintem nagyon is rosszabbul jársz ha egy hamis istenben hiszel mint ha akkor már inkább nem hiszel egyikben sem.
8.Hsz!
Nem!
Minden vallás más tulajdonságokkal ruházza fel az istenét, így különböző a más és más zsidó felekezetek által,más és más a különböző kereszény felekezetek által meghatározott Isten(istenek).
Nem név különböző csupán,hanem az Isten-istenek jellemzője is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!