Vajon mért van ez? (Kifejtés lent)
ÉN SEM ÉRTEM, ezért most nagyon cinikus leszek:
"ISTEN ÚTJAI KIFÜRKÉSZHETETLENEK..." 😝
Nem létezik a kérdésedre elfogadható magyarázat.
Épp ma írtam ki magamnak Bergyajevtől ezt az idézetet: "Nincs annál szánalmasabb, mint ahogy a teológiai doktrínák többsége válaszol a theodicaea problémájára.”
Ennek ellenére hiszem, hogy Isten jó. Mert máshogy nem tudnék élni.
Egyébként csodák léteznek, és gondviselés is.
Viszont a fenti kérdésedre nem tudok választ adni.
Minden ember bűnös, és mindannyian megérdemeljük a szenvedést.
Még a keresztények közül is rengetegen szenvednek, de ne feledjük, hogy a mennyországban végtelenszer boldogabbak leszünk a földön élő gazdagoknál.
Máshol nemrég szintén ezt az Igét írtam, amikor valaki nem értette, hogy miért igazságos az, amikor valaki sokkal többet szenved:
Lukács16,25
Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
Továbbá ne felejtsük el Jóbnak a történetét. Ő egy olyan ember volt, aki Istennek tetsző életet élt, és elvesztette a vagyonát, a szeretteit, és még súlyos betegséget is kapott. Nem látta a szenvedésének az értelmét, és mégis kitartott Isten mellett, és később Isten megjutalmazta.
Szia
Isten szava ismeretének hiánya okozza azt, hogy nem érted a jelenlegi életben zajló eseményeket.
Ilyen, hogy "sors", nem létezik abban az értelemben, hogy Isten osztja, hol jobbat, hol rosszabbat.
A Biblia megemlít egy figyelemre méltó dolgot:
(Prédikátor 9:11) . . .mert bajokkal teljes idő jön, és előre nem látható események történnek mindannyiukkal.
ELŐRE NEM LÁTHATÓ ESEMÉNYEK
Bölcs Salamon határozottan utal arra, hogy véletlenül történnek események, vagy is valaki rosszkor van rossz helyen,
Vagy jókor van jó helyen, illetve jókor van rossz helyen...
Illetve van olyan, amikor valaki azért szenved, mert rossz döntést hozott, ahogy a Biblia írja: "amit vet az ember azt learatja." Galata 6:7
Ugyanakkor rossz dolgok történhetnek a tökéletlenségünk következményeként.
De Isten ellensége sem alszik, Ő nagyon tudja, hogy miként lehet valakit Istentől elfordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!