A Jehova Tanúinál miért nem lehet beszélgetni a kiközösítettekkel?
Tsak most találtam rá erre a videóra, teljesen ledöbbentett.
https://www.youtube.com/watch?v=OrG-1de9Mvs
Ilyen van? Milyen Isten az, aki ezt elvárja, hogy szakíts a szeretteiddel, ha nem úgy gondolkodnak, mint ahogy a szervezet emberi vezetői elvárják?
Ebbe nem gondolnak bele? Bár a lány arckifejezése mindent megmagyaráz 2:02-nél.
40
Ez a Te meglátásod, nem vagyunk egyformák, és nem egyformán élünk át eseményeket.
Amíg az egyiknek könnyebb az a másiknak nehezebb.
"voltak tanbeli változások, azaz volt tanbeli fejlődés."
Itt sem új tanítás van, hanem fejlődés. A már meglévő kerül kiigazításra.
Csak egy példa:
Régebben a Bibliában írt "semmi képen nem múlik el az a nemzedék" prófécia lett helyesen értelmezve.
Tehát semmi új nem történt.
#41 "a világosság folyton nő"
Ha Jehova Tanúi vezető testülete Jehova szócsöve, ők a kiválasztottak,akkor hogyan lehet, hogy változtatnak a tanaikon? Isten félrevezeti őket?
Ha valóban Isten szavát közvetítik, akkor nem lenne tévedés. AZ isteni kinyilatkoztatás pontos! Nem téved.
42🤦♀️
Nem az Isteni kinyilatkoztatás téves, hanem annak megértése van időhöz kötve. Sokszor olvassuk, hogy akik leírták ezeket, azok sem értették.
(Dániel 12:8) 8 Én pedig hallottam, de nem értettem, ezért ezt kérdeztem: „Ó, uram, mi lesz ezeknek a vége?”
(Dániel 12:9) 9 Ő így folytatta: „Menj, Dániel, mert ezeket a szavakat titokban kell tartani, és bepecsételve kell maradniuk a vég idejéig. . .
(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”
Ezeknek a próféciáknak akkor lesz helyes a megértése, amikor eljön az ideje. Mivel kutatni fogják úgy, hogy a teljes Bibliával összhangban legyen. Ezeket pedig megosztják majd a nyáj tagjaival.
"kötelező erővel"
Nem kötelező. De hiába is mondok bármit...Egyébként pedig ebben azt kell figyelembe venni, hogy Isten kiket használ fel, kikre illik a bibliában leírtak. Isten nem fogja váltogatni a kinevezettjeit, ha elsőre nem értenek tisztán mindent. Az Izraelitákhoz is ragaszkodott hosszú évezredeken keresztül, pedig sokszor eltévedtek.
"időpontokat jósolni"
Nincs időpont jóslás, de már ezt is mondtuk kis milliószor. A vádakat mindig ugyan azokra építik, nem tudnak újat kitalálni.
De saját magatokon kívül senki se mondja, hogy ti bármire is kiválasztottak lennétek.
47
Szia
Mint írtam, a Biblia igazol, vagy azonosít.
Az Izraeliták is, saját magukon kívül nem mondták senkire, hogy kiválasztották egy feladatra. Isten szava igazolja a választottakat elsősorban.
Nem embereknek kell igazolni, hanem az ihletett írásoknak.
49
Erre csak azt tudom mondani, hogy személyesen győződj meg arról, hogy kire vonatkoznak a leírások. Amelyikről úgy véled, hogy mindenben összhangban van a Bibliával, az lesz a Te meggyőződésed.
Ezt senki nem teheti meg helyetted.
Ez azt jelenti, hogy ami Isten népét kell hogy jellemezze, az utolsó pontig, az a helyes. Ha egy, vagy akár több is eltér,, vagy kimarad, akkor az nem lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!