A Bibliában miért csak a bűnös asszonyt említik bűnösként, a klienseit miért nem?
Idéznél nekem a Bibliából olyan esetet, amikor nőt PARÁZNASÁG miatt megköveztek?
22
Nem mondtam, hogy van ilyen rész a Bibliában, azt mondtam - sokadjára megismétlem, hátha rögzül -, hogy paráznaság miatt a nőket büntették, kiközösítették, a férfiakat nem.
Valahogy a kánai asszony, a majdnem megkövezett parázna nő, Mária Magdolna, Ráháb (hogy egy ószövetségi példát is említsek) vagy akár a jelenések könybében megjelenő Nagy Parázna mind nők. Furi nem? Vagy mondj egy példát arra, amikor a Bibliában elhangzik a "parázna férfi" kifejezés. Tudsz ilyet? :D
Idéznél a Bibliából olyat, amikor a nőket büntették PARÁZNASÁG miatt, ellenben a férfiakkal? Mária Magdolna például Jézus egyik legközelebbi tanítványa lett az apostolok után. Ráháb szintén kimondottan pozitív példa. Hol voltak ők büntetve és kiközösítve?
Mivel az Egyház is nőnemű a Jelenések könyvében, így szükség szerűen a nagy parázna is nő kell legyen. Miért lenne furi akkor? Vagy akkor az is furi, hogy az Egyház nő? Ezért miért nem hápognak?
Te meg továbbra is ezt állítottad:
"Hogyne, a férfiakat is bántalmazták, ez kétségtelen. De PARÁZNASÁG, ismétlem PARÁZNASÁG miatt bizony csak a nőket."
Még se tudtad igazolni, csak mellébeszéltél :)
24
Megtérésük után, de előtte kiközösítették őket.
Bármennyire is nyomatod, nem tudsz olyan példát mondani, ahol egy parázna férfit közösítettek volna ki. Egyetlen egyet sem.
Te se tudtál példát hozni nőre vonatkozóan :)
27
Ja csak én veled ellentétben nem is állítottam, hogy tudok. Arra viszont ezer példa van, hogy nőket kiközösítettek, mert "paráznák" voltak. Tudsz ilyen esetről férfi kapcsán?
Ha nem, akkor talán be is ismerheted, hogy igazam van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!