Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában a sugalmazó, maga...

A Bibliában a sugalmazó, maga Jahve állítása bizonyítja istenségét. Hazudhatott erről Jahve?

Figyelt kérdés
Mi van, ha nem is ő az Isten?

febr. 19. 18:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor lenne így, ha az isten ezt pontosan elmondta volna, pl. így: "NEM a tested fog meghalni, hanem a lelked!"

E helyett mit mondott: MEGHALSZ. Ezt mondta, nem mást.

febr. 20. 08:30
 12/18 anonim ***** válasza:
1 Kor. 15,44.: „Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is.”
febr. 20. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:

Korán: [link]

213.o.: „185. Minden lélek megízleli a halált. Majd megfizetik béreteket a Feltámadás Napján. Kit eltérítenek a Pokoltól és bevezetnek az Égi Kertekbe, az győz. Nem más az Evilág, mint érzéki káprázat”

Az érzéki test az érzékek általi "káprázatban" él. Ez a földi élet. A feltámadott lelki test a szentlélek.

Nincs több igaz valóság. Minden tanítás ugyanazt az egy igaz valóságot próbálja meg leírni a saját szavaival, fogalmaival. A tudomány is ezek közül egy nézőpont, csakhogy a nagy nézeteket megalkotók bizonyos szempontból továbbláttak a mai tudósoknál. Éppen emiatt lehetett Einstein is hívő. A jó és gonosz tudása korlátozza, elhomályosítja a látásunkat.

febr. 20. 11:32
 14/18 A kérdező kommentje:

Én azt értem, hogy Isten nem tud hazudni (bár fogalmama sincs, ezt honnan tudjátok).

A kérdésem arra irányult, hogy Jahve hazudhatott-e ebben? Hisz bárki, még én is mondhatom, telefonban, hogy isten vagyok. Jahve-sem bizonyította sehogy!

Lehet ő bármilyen teremtmény, az állítása ellenőrizhetetlen!

Nem Isten létét tagadom, csak a vak hitet szeretném biztosabbra cserélni.

febr. 20. 11:39
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha vallásról beszélünk, ott nincsen biztos hit!

Olyan van csak, hogy még nem derült ki róla, hogy alaptalan hit.

A Biblia alapú kereszténységről már kiderült.

febr. 20. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:
53%
Hát Isten sok jó dolgot elmondott/sugalmazott magáról. Úgy néz ki a szerénység valahogy kimaradt.
febr. 20. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Szóval a semmiből valamit teremteni nem logikai abszurdum?

febr. 20. 14:07
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Isten nem hazudik, YHVH igen!

Ezek szerint van isten, csak nem az akinek hiszik!

febr. 20. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!