Kicsoda Számodra Jézus Krisztus?
Szia
Számomra Krisztus az élet fő közvetítője, hiszen meghalt értem is, ezzel lehetőséget adott arra, hogy mindent visszakapjak, amit Ádámék miatt elveszítettünk - a földi örök életet.
Krisztus számomra a Teremtő által kinevezett király, aki uralkodni fog hamarosan az egész föld fölött.
Lukács 1:32, 33
"Ő nagy lesz, és a legfelségesebb Isten Fiának fogják hívni, és Jehova Isten neki adja ősapjának, Dávidnak a trónját, és királyként fog uralkodni Jákob leszármazottai fölött örökké, és királyságának nem lesz vége.”
Számomra ő a gyülekezet feje:
Efézus 1:20–22
"Ezt használta Krisztus esetében is, amikor feltámasztotta a halottak közül, és a jobbjához ültette az égi helyeken, sokkal feljebb minden kormányzatnál, hatalomnál, erőnél, uralomnál és minden névnél, nemcsak ebben a világrendszerben, hanem az eljövendőben is. Ezenkívül mindent a lába alá vetett, és mindennek a fejévé tette őt a gyülekezetben,"
Lojális alattvalójaként tiszteletben tartom a hatalmát azáltal, hogy részt veszek abban a világméretű bibliai oktatómunkában, amely egyedülálló az emberiség történetében:
Dániel 7:13, 14
"Néztem tovább az éjszakai látomásokat, és egy emberfiához hasonló valaki jött az ég felhőivel. Bebocsátást nyert ahhoz, aki ősidőktől fogva van, és elé vitték, egészen közel hozzá. Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják. Uralma örökké tartó uralom, amely nem múlik el, és királysága nem semmisül meg."
Máté 28:18
"Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön."
Szia Zitus!
Megkérdezhetem, hogyan jutottál hitre ? Mi a személyes bizonyságod Jézussal való találkozásodról?
Az Istenem, Királyom, az életem Ura.
El sem tudom képzelni, milyen lenne az életem Nélküle.
"Megkérdezhetem, hogyan jutottál hitre ?"
Miután nehezen beszereztem egy Bibliát, elég nagy intenzitással olvastam naponta. Rengeteg mindent nem értettem, de elég sok mindent - igen. Állandóan kértem Isten segítségét, adjon nekem éleslátást. Elég sok olyan dologgal találkoztam, amelyeket Isten elvár az emberektől, de én azt vagy nem tettem, vagy másképpen tetten. Sok mindentől, szokásoktól, gyakorlatoktól megtisztítottam az életemet, mint pl. a dohányzás...
Egyre inkább kezdtem megismerni Isten gondolkodását és felismerni azt, ha kér valamit az embertől, tőlem is azt azért kéri, hogy jobbítson az életem minőségén.
Felismertem a Bibliában azt is, hogy Istennek Mózes idejétől mindig is volt egy népe, amellyel különös módon foglalkozott és foglalkozik mai is Miután felismertem, hogy ma a népe a nevéhez kötődik, megkerestem Jehova tanúit és elkezdtem még alaposabban a Biblia tanulmányozását. Idővel engedelmeskedve Krisztusnak, a Máté 28:19,20 alapján megkeresztelkedtem. Azóta, több évtizede folyamatosan olvasom a Bibliát, és az Istenbe hitem csak mélyül, és a hálám is, amiért egy ilyen csodálatos királyt és főpapot nevezett ki a népe fölé, mint Krisztus. Jehova és Krisztus nélkül nincsen igazán sok értelme az életnek, hiszen célt, reményt és utat mutatnak a mindennapi nehézségek elviselésére, megküzdésére.
"Mi a személyes bizonyságod Jézussal való találkozásodról?" - Nem tudom mire gondolsz a Jézussal való találkozás alatt?
De megbizonyosodtam arról, mint az első századi tanítványai, hogy Ő az Isten Fia, a Messiás, a megváltónk akire ha hallgatunk, akkor élhetünk a Királyságában. Olyan szellemi eledellel lát el ma, amit naponta tapasztalok, mennyire elviselhetővé teszi a nagyon-nagyon nehéz körülményeimet, hiszen háború sújtotta országban élek...ha nem lenne elég az élet egyéb gondja. Óriási erőt, vígaszt és főleg kilátást ad Krisztus a jövőmre nézve. Mindegy ma milyen nehéz az élet, mi már csak kifele megyünk ebből.....látszik a fény az alagút végén.
Köszönöm szépen kedves Zitus !
Akkor Te Ukrajnában laksz, ha jól értem ?
Sajnálom én is, hogy időnként àt kell menni háborúkon az emberiségnek.
Amúgy se úgy születünk bele a világba, hogy tudjuk a miérteket.
Különben a Krisztusi békesség az átjött eddig is a hozzászólásaidból.
Nekem Jézus beleszólt énekeken keresztül, hogy kövessem Őt.
Szent Szellemét adta, nyelveken szólás ajándékát.
Ha nehezebb élet helyzetekben megyek keresztül bele enged látni a Mennybe.
Édesapámat is làttam, miután visszament a Teremtőjéhez.... 35 körülinek láttam álmomban : sugárzott az örömtől és a boldogságtól.
Az Úr nem engedte, hogy átmenjek a gyászfolyamatán.
Csak arra tudtam gondolni, ami a valóság : hazaért.
Különben egyszer küldtem Neked egy linket a youtube-ról :Isten jelenlétében
Sikerült megnézned ?
További áldott napot az Úr drága jelenlétében.
Filippi 3.
8 Sőt, ma már nemcsak ezeket a dolgokat, hanem minden mást is veszteségnek tekintek ahhoz a nyereséghez képest, amelyet Uram, a Krisztus Jézus személyes megismerése jelent! Mert őt igazán megismerni — az minden másnál összehasonlíthatatlanul jobb és értékesebb! Így hát minden mást kárba veszni hagytam, és a szemétbe dobtam, csakhogy Krisztust megnyerjem, 9 és benne élhessek. Mert őbenne, vagyis a Krisztusban való hitem alapján Isten elfogadott engem.
Egykor igyekeztem a Törvényt megtartani, és ilyen módon kiérdemelni, hogy Isten elfogadjon engem — ezzel azonban kudarcot vallottam. 10 Most viszont arra törekszem, hogy egyre jobban megismerjem Krisztust, és hogy megtapasztaljam azt az erőt, amellyel Isten feltámasztotta őt a halálból. Azt kívánom, hogy egyre jobban átváltozzam, és hasonlítsak hozzá, közösséget vállalva Krisztussal a szenvedéseiben is, egészen a halálig.
János ev 16
13 De mikor eljõ amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem õ magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendõket megjelenti néktek.
14 Az engem dicsõít majd, mert az enyémbõl vesz, és megjelenti néktek
A Szent Szellem legfontosabb funkciója a gyülekezetben az, hogy Jézust dicsőítse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!