Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történik, vagyis mi a...

Mi történik, vagyis mi a reakciója a királyság terem rendfönökének akkor ha egy új tag kérdéseket tesz fel mert ellentmondásokat vélt felfedezni a itt tanított dolgok és a Bibliában leírtak között?

Figyelt kérdés
Elhallgatatják, kiközösítik, vagy kizárják?
jan. 22. 14:54
1 2
 1/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ráveszik (különböző jó pszichológiai módszerekkel, pl. önmeggyőzéssel), hogy birka legyen, mint a többi.

Zseniális pszichológus volt, ki ezeket kitalálta, de akkor is undorító.

jan. 22. 16:21
 2/17 anonim ***** válasza:
52%
A kérdések nyilván a sátántól jönnek 😅 😂 ...és nem bántásból tettem a nevető arcokat, csak a dolog képtelenségére ez mutat rá.
jan. 22. 16:27
 3/17 anonim ***** válasza:
45%

"Királyságterem rendfőnök"? Ez új, még nem hallottam ezt a megközelítését a rendezőknek. "Új tag"? Ez nem párt, ahol tagság van, itt testvériség működik.

Aki kérdez, az érdeklődik. Az első tanítványok is rendszeresen kérdeztek Jézustól, és nem közösítette ki , vagy oszlatta fel őket. Sokáig nem értettek meg dolgokat, s nem mindig volt könnyű nekik sem,mivel eleve ellent mondott az addig ismert tanításoknak. De megtanultak türelemmel várni.

Ha valaki nem ért egyet valamiben, segítenek Biblia alapján megértésre jutni. Illetve, hogy türelemmel várnia kell, amíg Isten a kérdéseire megküldi a választ.

Nem Én vagyok az egyetlen, aki néha nem értek valamit, és ekkor válaszok után kutatok, kérdezek. Ha nem kapok megfelelő választ, vagy még nem jött el valaminek az ideje, akkor türelemmel várok.

Baj akkor van, ha valaki keresztelkedése után a gyülekezet egységét szeretné megbontani, a saját tanításával, teóriájával. Illetve Jehova Tanújaként mást mond, vagy híresztel. Az első keresztények sem engedték, hogy az egységet szétzilálják, mint Himéneusz is. Voltak akik már azt állították akkor, hogy a feltámadás megtörtént. Ezzel feldúlták mások hitét.

Jézus egy egységes tanítást alkalmaz, egy kiválasztottak által.

Amikor megkeresztelkedett, elismerte Jehovát, mint egyedüli Teremtő Istent, és mint a világegyetem szuverén Urát, Jézust, mint Isten fiát, és messiási királyt, aki a gyülekezet feje. És elismeri Isten szellemét, hogy ez a szellem Istentől származik, és hogy az Ő akaratával összhangban működik.

Ha pedig később tagadja, hogy Isten szellemének működése által van a tanítás, és ellent mond annak, akkor közösítik ki.

jan. 22. 16:54
 4/17 anonim ***** válasza:
60%

Rádöbbentem,hogy azért tesznek itt kérdéseket fel némelyek, hogy a Tanúk által adott válaszokat lenullázzák. ez által mérik fel Kb. hogy semmi képen sem elfogadható, ha egy szót ír akkor sem.

Így vesz elégtétel valaki?

Gratulálok.

jan. 22. 19:43
 5/17 anonim ***** válasza:

Én egyébként nem tartozok egyik keresztény irányzathoz sem, és nekem is feltűnt, hogy azért a Jehovásokat itt eléggé nullázzák -gondolom a többi keresztény. Kicsit olyan, mintha minden irányzat utálna minden más irányzatot 😂

Bocsánat, de ez tényleg vicces.

jan. 22. 19:47
 6/17 KZitus ***** válasza:
60%

Szia

Tényleg érdekes megfogalmazás a "rendfőnök" megnevezés, mert általában azt valljuk, hogy egyetlen "rendfőnökünk" van, akiről a Héberek 5:5,6 verse ír.

Gyakorlatilag a Királyság terembe tanulni megyünk. Azt tanuljuk, hogyan kell kell a krisztusi utat járni a mindennapi életünkben. nem kell ahhoz "egy új tag"-nak lenni, hogy kérdéseink merüljenek föl. Ez elmúlt évtizedekben rengeteg kérdésem akadt, amelyeket szinte állandóan kutattam, és olykor a gyülekezetben kaptam meg a választ, amikor egy-egy bibliai részt alaposabban kutattunk. Ez olyan tevékenység, amelyet Jehova helyesel, hiszen ezt tették már az első században is. "Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. Így sokan közülük hívőkké lettek,.." Cselekedetek 17:11,12

Tehát jó az, ha kérdéseink vannak és kutatunk a Bibliában az adott témában. 😊Pontozás.

Engem is szinte mindig lepontoznak, de én örülök ennek, mert ez azt jelenti, elolvassák a Biblián alapuló válaszomat. Az is érdekes, olykor csak a Bibliából idézek, szinte semmi más írás nincs a hozzászólásban, és a Bibliát is lepontozzák. Istennek erről is van véleménye. 😊 Mindannyiunknak elmondja:

"Fiam, (lányom) ha megfogadod, amit mondok, és kincsként őrzöd a parancsaimat,

2 mert odafigyelsz a bölcsességre, és tisztánlátásra készteted a szíved,

3 továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel a szavad,

4 ha folyton keresed ezeket, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után,

5 akkor megérted, mit jelent mélységesen tisztelni Jehovát, és meg fogod ismerni Istent.

6 Mert Jehova ad bölcsességet, a szájából ismeret és tisztánlátás származik." Példabeszédek 2:1-5

jan. 22. 20:31
 7/17 anonim ***** válasza:

5

Én nemutálok senkit, és nem is pontozok lefelé. De vannak, akik kmivel mást nem tehetnek, így próbálják meg a gyűlöletüket kifejezni. Akkor érez megelégedettségetamikormegnyomhatja a pirosgombot. Sőt eltudom képzelni, ahogy "dörzsöli a kezét" örömében, mikor megteszi. 😁

jan. 22. 22:02
 8/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Primo, a Jehova tanúi NEM KERESZTÉNYEK.

Secundo, rettenetesen messze állnak az igaz, keresztény hittől a hazugságaikkal. De persze a kritika = támadás...

Tertio, én magát a jehovást nem szidom, nem támadom. Csak a tanaikat és az Ördögtornyot.

jan. 23. 09:44
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

8

Jehova Tanúi keresztények. Akkor nem lennének azok, ha nem ismernék el Jézust mint kinevezett messiási Királyt, mint a gyülekezet fejét, és tagadnák, hogy Ő Isten fia.

A keresztény szó a Krisztus szóból ered. Jelentése: Felkent, Isten különleges célra kiválasztott személye.

Isten királyokat is felkent, amikor kiválasztotta őket, pl uralkodásra,

vagy prófátákat. De őket olajjal kente fel, Jézust pedig szent szellemel.

Azért mert mi nem fogadjuk el, hogy Isten háromszemélyű egy Isten, és nem teszünk egyenlőség jelet Isten és a fia közé, még Krisztus követőiként élünk.

Az Ő tanítását vesszük alapul, igyekszünk az Ő példájával összhangban élni.

A Tanítványok is ezt tették. Szerinted ki mondta azt, hogy prédikálni kell, és hírdetni, Isten királyságának jó hírét? NEm de Jézus?

Ki mondta, hogy a követői nem része a világnak? Jézus mondta nem?

Azt is mondta, hogy akkor tanítványa valaki, ha megtartják a parancsolatait. Mi igyekszünk megtenni. Jézus nevében imádkozunk az Atyához, mert Jézus a közbenjáró. Jézus halála által van a megmentés.

De azt is mondta, hogy csak az lehet a Tanítványa, akit az Atyja vonz.

Te pedig azt állítod, hogy nem vagyunk keresztények.

De csak egyetlen okra hivatkozva teszed, vagy is mert nem egyenrangú teremtő Istenként nevezzük az Atyjával.

HA ezeket mind elismerjük, és az életünkben alkalmazzuk, akkor még is minek nevezhető ez?

Talán "muszlimnak"? Vagy Zsidónak? Vagy budhizmusnak?

A keresztény szó jelentése: Krisztust követő, utánzó.

Mi nem utánzunk, és nem követünk mást rajta kívül.

jan. 23. 10:38
 10/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Keresztény: elfogadja az apostoli hitvallást, a Szentháromság Nevére keresztel.

Ez bárhogy is nézem, nem illik rá. Bár ahogy a JW.org-on láttam, külön veszitek magatokat, és a többi keresztényt "más vallásúnak" nevezitek.

jan. 23. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!