Hogyan képzelitek a mennyországot? Vajon teljesen tudatában leszünk önmagunknak?
Egyszerűen. A lelkem a Szentháromságot végtelenül imádja, dicsőíti, szereti; és teljesen befogadja az isteni szeretetet. Hisz az Isten önmagát, az Ő életét adja nekünk. Egységben leszünk vele, de nem egyek, hisz nem leszünk isteni személyek, sem a Szentháromság része.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy én vagyok a pohár, az Isten a Forrás, a Szentlélek forrása. És én betöltekezem Vele. Nem leszek egy a Forrással, de hasonlatos leszek Hozzá mindörökké. A megdicsőült Egyház tagja leszek, a szentek közösségéé, a Szentlélek által.
Gondolom homályos, mit akarok kifejezni. Sajnos a transzcendenset nem lehet tökéletesen leírni, hisz a szavak e világhoz tartoznak.
Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Ugye ott volt egy hatalmas háború a sátán és az isten angyalai között.
Tehát akkor most hogy nézhet ki? Mi minden történhet ott meg, és ha valami nem, akkor az miért nem?
Ott diktatúra van, csak az a kérdés, hogy ez pontosan mit jelent és hogyan működik.
Hát ha pont olyan személyiséged lesz mint most akkor lehet, hogy zavarni fog az, hogy sokan nincsenek ott melletted. Rokonok, barátok.
Ha azonban nem zavar az, hogy a szeretteid nincsenek ott akkor valami hiányozni fog belőled. Vajon az még te leszel?
Amit a 2. írt is érdekes kérdéseket vethet fel. Sokan elégedetlenek voltak Isten közelében is. Ki tudja, hogy a teljesebb képet látva ki, hogyan fogja látni, kinek van igaza.
"Így érvényes az Írás szava: Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik." (1Kor 2, 9)
Az Isten országa a legnagyobb misztériumok egyike. Amiket én írtam, azt az Egyház tanítása, a lelkiatyámmal való beszélgetések, saját megtapasztalások alapján vélem így. Még közelítő képet sem tudok adni arról, amit a Mindenség Királya nekünk készített a világ kezdetétől fogva (vö.: Mt 25,34). De minden elképzelésünket felülmúlja.
A menyország definíciója az éppen az hogy "teljesen tudatában vagyunk önmagunknak"
A trükk az, hogy most egészen mást értünk az alatt, hogy "önmagunk", és egyáltalán nem vagyunk tudatában valós létezésünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!