Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzelitek a mennyorszá...

Hogyan képzelitek a mennyországot? Vajon teljesen tudatában leszünk önmagunknak?

Figyelt kérdés

jan. 13. 13:26
 1/5 IstenGyermeke1 ***** válasza:
49%

Egyszerűen. A lelkem a Szentháromságot végtelenül imádja, dicsőíti, szereti; és teljesen befogadja az isteni szeretetet. Hisz az Isten önmagát, az Ő életét adja nekünk. Egységben leszünk vele, de nem egyek, hisz nem leszünk isteni személyek, sem a Szentháromság része.

Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy én vagyok a pohár, az Isten a Forrás, a Szentlélek forrása. És én betöltekezem Vele. Nem leszek egy a Forrással, de hasonlatos leszek Hozzá mindörökké. A megdicsőült Egyház tagja leszek, a szentek közösségéé, a Szentlélek által.

Gondolom homályos, mit akarok kifejezni. Sajnos a transzcendenset nem lehet tökéletesen leírni, hisz a szavak e világhoz tartoznak.

jan. 13. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Ugye ott volt egy hatalmas háború a sátán és az isten angyalai között.

Tehát akkor most hogy nézhet ki? Mi minden történhet ott meg, és ha valami nem, akkor az miért nem?

Ott diktatúra van, csak az a kérdés, hogy ez pontosan mit jelent és hogyan működik.

jan. 13. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
46%

Hát ha pont olyan személyiséged lesz mint most akkor lehet, hogy zavarni fog az, hogy sokan nincsenek ott melletted. Rokonok, barátok.

Ha azonban nem zavar az, hogy a szeretteid nincsenek ott akkor valami hiányozni fog belőled. Vajon az még te leszel?

Amit a 2. írt is érdekes kérdéseket vethet fel. Sokan elégedetlenek voltak Isten közelében is. Ki tudja, hogy a teljesebb képet látva ki, hogyan fogja látni, kinek van igaza.

jan. 13. 16:32
 4/5 IstenGyermeke1 ***** válasza:

"Így érvényes az Írás szava: Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik." (1Kor 2, 9)

Az Isten országa a legnagyobb misztériumok egyike. Amiket én írtam, azt az Egyház tanítása, a lelkiatyámmal való beszélgetések, saját megtapasztalások alapján vélem így. Még közelítő képet sem tudok adni arról, amit a Mindenség Királya nekünk készített a világ kezdetétől fogva (vö.: Mt 25,34). De minden elképzelésünket felülmúlja.

jan. 14. 08:15
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

A menyország definíciója az éppen az hogy "teljesen tudatában vagyunk önmagunknak"

A trükk az, hogy most egészen mást értünk az alatt, hogy "önmagunk", és egyáltalán nem vagyunk tudatában valós létezésünknek.

jan. 14. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!