Ki a védőszentem?
Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.
Elterjedt katolikus vallásgyakorlat szerint sok védőszent van (vagyis lehet). Ennek alapján - pusztán évszázados hagyományokból merítve - van védőszentje pl. a családnak.
Ezzel szemben a SzentÍrás kizárólag egyvalakit nevez meg védőszentnek. Azt a valakit, aki az Atya jobbján van, és esedezik miérettünk az Ő Szelleme által. Az Ő neve pedig: JÉZUS.
És ez így is van rendjén. Mert az Ő áldozata volt teljes, megismételhetetlen, tökéletes áldozat.
Innentől kezdve én, mint keresztény, kizárólag Jézushoz imádkozok, Őhozzá járulok, és csak Őt (mármint Jézust) tekintem - sőt tekintHETem - védőszentnek.
Egy Védő Szented van, az pedig nem más, mint Jézus!
Pál Apostolnak Timóteushoz írt első levele » 2. fejezet/5.
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
Végigolvastam a hozzászólásokat, és TELJESEN egyetértek, és örülök mindazok szavainak, akik Jézust tekintik egy és kizárólagos védőszentnek.
Valóban így van: Jézus mindenben kipróbáltatott miérettünk úgy, hogy bűn Őt nem érte. Isten az Ő áldozatát fogadta el, és nem másét. Vagyis Jézus méltó és igazságos arra, hogy miérettünk esedezzen.
Innentől kezdve minden olyan tanítás, amelyik másvalakit nevez meg védőszentnek - hazugság. Olyan hazug álláspont, ami megtapossa Jézus áldozatát, érdemeit, kiváltságait.
Úgyhogy kedves Kérdező, ne legyenek kétségeid (netán kérdéseid) afelől, hogy kizárólag Jézus a védőszentünk, és nem más!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!