Hogyan lehet az, hogy több vallással is tudok azonosulni?
Sziasztok.
Mostanában járkál ez a fejemben, így muszáj kiírnom magamból, hátha vannak hasonló emberek, vagy valaki kicsit "helyre" tud rakni.
Nagyon vegyesen érzek a vallásokkal kapcsolatban. Reformátusként lettem megkeresztelve kiskoromban, de nem gyakorolja a családom a vallást. Nagyon sokáig kereszténynek vallottam magam, de ez mára megváltozott. Tisztában vagyok vele, hogy a hit, vallás, egyház 3 különféle dolog. Hiszek Istenben 1(!) alkotóban, de nem vallanám magam kereszténynek, így egyik egyházhoz sem érzem magam szorosan tartozónak (persze "papíron" a református egyház tagja vagyok, de nem konfirmáltam).
Sok dologban nem értek egyet a kereszténységgel, annak történetével, a Bibliával, a keresztény egyházak működésével, tetteivel stb.
Ezek mellett hiszek a buddhista/hinduista szemléletekben is, kivéve a többistenhitben. Hiszek a karmában, reinkarnációban, meditációban, az energiákban, lélekvándorlásban és így tovább.
Szerintem addig vándorol a lelkünk, míg a rá nem bízott feladatot nem teljesíti, így ezután egy fajta energiává változunk (én fényként képzelem el). Viszont hiszek a pokolban/mennyben is, tehát ha ezt a feladatot teljesítettük, akkor az "utolsó" életünk után ezen energia formájában vagy üdvözölünk, vagy a sötét lelkekhez jutunk.
Hiszek a dimenziókban is, a szellemekben, volt már álmomban is élményem olyasmiről, hogy nem a földi világban vagyok, hanem egy másik "síkon".
Néha kételkedem abban, hogy tényleg van-e valami irányító erő, de muszáj lennie. Érzem, olvasom az emberek energiáit, hiszek a sorsban, az eleve elrendelésben, abban, hogy amilyen tökéletesen megvan minden alkotva, az nem lehet véletlen.
Viszont hiszek a tudományban is és stb stb, ezt órákig tudnám írni.
Ne haragudjatok, hogy sokáig, és hogy zavartan írtam le esetleg a gondolataimat. Eléggé össze vagyok zavarodva, és kíváncsi vagyok mások véleményére.
Számítok "okoskodókra", "károgókra" is, de kérek mindenkit tisztelettel forduljunk egymáshoz.
Köszönöm a válaszokat, és mindenkinek BÚÉK utólag is!
A másik meg, hogy miért kéne egy vallásnak bűntetnie?
Írtad pl. a szobrokat, és hogy a leszármazottjaimnak is baja lenne belőle.
Szerinted a mai ember ezek láttán/hallatán nem félelemből hisz Istenben?
Ha hiszünk valamiben, ami emberfeletti és csodatevő, akkor miért kéne egyúttal félnünk tőle?
Miért nem fér meg az ilyesmi akkor, ha igazán, mélyen hiszel?
Egy vallásnak nem az lenne a lényege, hogy a tanításai alapján egyengesse az életünket? Bűnhődni mindenki fog, de a tiszta emberi(!) létre való törekvés a lényeg szerintem..
Illetve egy kapaszkodó, hogy a sok szr ami van, biztos okkal történik
Ez teljesen természetes! Bármelyik vallás, amely a SZERETETET nemcsak követi, de GYAKOROLJA, üdvözít - legalább is remélem...
Számomra nincs undorítóbb, mint amikor elszánt "hívek" a "szerető Isten" nevében egymást ölik, kínozzák, gyűlöletre buzdítanak.
Hogy több ilyen vallás van?
Látod, ez meg a Teremtő balf@szsága! Mért nem tudta a világ összes népének a TUDOMÁNY módszereivel kinyilatkoztatnia önmagát! Nos, én meg ezért nem hiszek egyikben sem...
Kedves Kerdezo! Ezzel semmi gond nincs, sot, abszolut pozitiv hogy keresed az utadat. Egyebkent meglepoen sok atfedes van a keleti vallasok es a keresztenyseg kozott, erdemes lenne egyszer valami okos embernek egy konyve szedni oket, meglepo olvasmany lenne:)
Ha hiszel a samsaraban, energiaban, stb stb akkor szerintem kezdj el melyebben foglalkozni a keleti vallasokkal, nem feltetlenul ugy van tobbistenhit a hinduizmusban / buddhista iskolakban foleg, ahogy azt az ember elsore gondolna, illetve ahogy a koznyelvben az be van epulve. Nem ugy kellene ezt az egeszet elkepzelni hogy 10 mindenhato szakallas bacsi ul a felhok kozott, es annyi Isten van:)
Meg a hinduizmus sem mukodik igy, sokszor inkabb energiakrol beszelunk amiket mar evezredekkel ezelott felismertek, innen alakult ki pl az animizmus is mondjuk a sintoban. Az energiak nem feltetlenul azonos ranguak, tehat nem minden ilyen egyenlo a teremto Istennel (ha hiszel ebben hogy van ilyen), illetve a hinduizmusban is sok Isten Shiva egy bizonyos alakja, hogy csak egy peldat mondjak. Ha csak ez tart vissza, vagy foleg ez a keleti vallasoktol, hogy tobbistenhituek, tanulmanyozd meg a dolgot szerintem, nem fogsz csalodni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!