Ha minden Istenből ered akkor a sátánban a negatív tulajdonságokat (önzés, hazugság ,stb) Isten rakta bele? Hogyan kerültek a sátánba ezek a tulajdonságok?
"Az pedig, hogy a bűnbeesésnek ilyen hatása volt az pusztán a véletlen műve? Ehhez sincsen Istennek semmi köze..."
A hatáshoz kell legyen köze. (Szerintem)
Mivel az ember belsejét közvetlen Isten fújta az emberbe, létrejött egy meghasonlás a lélek es a szellem között és ez a félelem és szorongás legbelül ott kell legyen minden bukott lényben hiszen tisztába van az "én" a bukott állapotával.
1Móz 6:3 És monda az Úr: Ne maradjon (itéljen, harcoljon, veszekedjen) az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.
8
Tehát azok csak úgy kialakultak a semmiből.
"A hatáshoz kell legyen köze. (Szerintem)"
Ő teremtette az embert, a világot, a törvényeket amik szerint működik, a fát amiről ettek,....
Pontosan mi az a momentuma az egésznek amit nem Ő határozott meg és aminek hatása van arra, hogy milyen következménye legyen a bűnbeesésnek??
Minden lényeges pontot Ő alkotott meg. Ha ebből nem egyértelmű, hogy minden következmény csak olyan lehet amilyet ő eltervezett akkor értelmetlen veled szóba állni.
Provokálsz vagy nem olvasol egyáltalán Bibliát? Vagy mindkettő?
"Pontosan mi az a momentuma az egésznek amit nem Ő határozott meg"
Hogy mit választ az ember.
14
Várom az idézeteket.
15
Az, hogy a fáról való evést választja-e az ember vagy sem annak az ég világon semmi köze nincsen ahhoz, hogy a fáról való evésnek mi lesz a következménye.
Mire vársz idézetet? A #12-es tudatlan kérdésedre?
Vagy arra, hogy a félelem következménye Istentől ered? Ha Isten a Szeretet akkor benne nincsen félelem mert a szeretetben nincs félelem. De a következményeket meghatározhatta úgy, hogy a teremtményei bukott állapotban féljenek. Ez megint nem bizonyitja azt, hogy ő lenne a bűnnek is a szerzője szöval sehova se vezet ez a vita.
" a szem és a test kivánsága és az élettel való dicsekedés nem az Atyától származik."
Ki teremtette ezeket. Erre írjál idézetet a Bibliából?
"Vagy arra, hogy a félelem következménye Istentől ered? Ha Isten a Szeretet akkor benne nincsen félelem mert a szeretetben nincs félelem. De a következményeket meghatározhatta úgy, hogy a teremtményei bukott állapotban féljenek. "
Tehát tőle ered, hogy félnek.
Na de látom, hogy nagyon nem vagy képes egészében látni a dolgokat ezért inkbb hagyjuk.
Ebbe benne van minden amire választ szeretnél-átfogóan, pontosan, érthetően:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!