A buddhizmust hitelesen, önazonos módon csak szerzetesként, kolostorban lehet gyakorolni?
Én úgy gondolom, hogy igen. Az alaptézéseiből kiindulva nekem egyáltalán nem összeegyeztethető a világi élettel.
Tézise szerint A vágyak megszüntetésével lehet eljutni a nirvanába, ami itt ugye a cél. (itt is vélek egy kis ellentmondást felfedezni, hiszen a célhoz vágy kell, de most ezt vegyük szakrális vágynak )
Nekem egyszerűen hiteltelen amikor sztárok, cégvezetők, de akár középosztálybeli emberek, sőt akár maguk a buddhista online tanítók is azt mondják, hogy ők buddhisták.
Hogy lehetnek ők hitelesek? Egy vállalkozó egyfolytában a vagyok után hajt , jobb akár lenni, több ügyfél, több termék. Ezek mind vágyak. Egy buddhista tanító vágyja a figyelmet, és tanítja, amit megélni kéne, hogy hiteles legyen. Egy sima gyári munkás is, szeretne többet keresni, nagyobb autót akar, stb... Ezek nekem teljesen összeegyeztethetetlen a buddhizmus alapelveivel.
(Az evést , ivást és alvást én természetes szükségletnek tekintem, ilyen szempontból nem "vágy". És ez szerzetesi körülmények között folytatható is. )
Nekem a hiteles buddhista az aki a világ elől él és kb. nem is tudnám róluk.
Szimpatikus a buddhizmus;mondd jó dolgokat, de úgy érzem, hogy az alaptézise miatt egyszerűen nem tudnám önazonosan folytatni.
Nekem fontosak a vágyaim, q céljaimat elérjem , mert úgy gondolom ez is a fejlődés része.
Ti ezt hogy látjátok?
Azért a kolostorok sem a régiek már.
Járnak Lámák autoval,mobiltelefonnal,mkst a Tibeti iranyzatra gondolok.
En magam is meglepődtem ezen amikor kinnt jart ismerősök meseltek.
Az alapfelvetesed igaz,amig 8 oraban dolgozni kell az jelentősen hatraltatja a dolgokat.
Masreszt az európai izmus egy bohozat az eredetihez képest.
Külön elszomoritó hogy a legtöbb szexuális visszaéles Buddhista kolostorokban törtenik.Igen,nem a katolikusoknál..
A Buddhizmus nagy xarban van mostanság....én vegül nem is tagolodtam be egyik kozossegbe sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!