Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan teológus, akit...

Van olyan teológus, akit szívesen ajánlanál?

Figyelt kérdés

Aki nyitottan beszél több dologról, és azt tapasztaltátok, hogy nagyon feltöltő a társaságában/előadásán/miséjén lenni, mert érdekesek a gondolatai és sok új ötletet ad?

Az most lényegtelen, hogy református vagy katolikus számomra. Én magam nem vagyok hívő, viszont gondolkodtam már ezen és ha esetleg helyileg vagy ha azt nem szeretnétek, akkor legalább térségben le tudnátok írni, az is segítene.

2023. dec. 7. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felekezet mindegy is, de milyen témában? A teológia nagyon sokrétű, ezen belül is úgymond specializálódnak, már akik magasabb szinten művelik.

Szóval van-e valami, ami kifejezetten érdekel? Pl. bibliamagyarázat, erkölcsteológia, kereszténység kapcsolata más vallásokkal, a kereszténység társadalmi kérdésekben való állásfoglalása (pl kereszténység és állam kapcsolata), kifejezetten filozófiai, metafizikai kérdések, túlvilágról szóló tanítás, stb.

2023. dec. 7. 20:27
 2/2 anonim ***** válasza:
0%
Ruff Tibor, filozófus, teológus.
2023. dec. 9. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!