Ha halálod után Isten kikérné a te véleményedet, hogy szerinted te mit erdemelsz, hova kerülj mit mondanál?
Nyilván nincs bűntelen ember, de mindenki van annyira önhitt, hogy elég jónak gondolja magát a mennyországhoz.
Mi önbizalomhiányos emberek valószínűleg a poklot mondanánk.
A jó hír, hogy istenítélet van, tehát nem rajtunk múlik.
Mit érdemlek? Természetesen a Poklot érdemlem, mint mindenki, aki valaha vétkezett. De a kegyelem azt jelenti, hogy nem az érdemeim szerint bánik valaki velem, hanem ki nem érdemelten ad valami jó ajándékot.
Szóval valószínűleg valami olyasmit mondanék Istennek: "Uram, irgalmazz! Sok bűnt elkövettem, sok hűtlenséget elkövettem ellened, és nincs mentségem. Nézz rá Jézusra, és emlékezz az ígéreteidre, amelyeket a Szent iratokban tettél! Hadd beszéljen az Ő vére helyettem az én érdekemben! Jézusban bíztam, Benne reménykedtem, és megígérted, hogy aki Őbenne hisz, az nem szégyenül meg! Uram, irgalmazz!"
Úgy gondolom azonban, hogy a feltámadás után már nem lesz szükség rá, hogy bárki szavakat mondjon Istennek vagy másoknak, mert mindenki "átlátszóvá" válik, tökéletesen látni fogja mindenki, hogy mi van a szívemben.
üdv, a javuló Stefán
A kérdés egy merő FIKCIÓ! - de benne vagyok a játékban:
Hat kérdést tennék föl neki. Ha mindegyikre kielégítő választ ad, ODA KÜLD, AHOVÁ AKAR!
Azért az elég fura, hogy pár év itt töltött idő tettei alapján valaki milliárd évekre maghatározza a sorsunkat.
Persze ha magam dönthetnék, akkor azért jó lenne előtte látni a lehetőségeket. Bár lehet hogy pont ezt mutatja be nekünk: Uraim, ez itt a pokol, nemsokára meghalsz és akkor megmutatom a menyországot is.
"valaki milliárd évekre maghatározza a sorsunkat"
Nincsenek évek, se egy se milliárd, a keresztény tanítás alapján az üdvösség sokkal inkább egy állapot, ami időtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!