Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lehet a bibliának a...

Nem lehet a bibliának a teremtés történetét szimbolikusan értelmezni és a hat nap az hat nap. Mégis akkor, hogy van a tudományban hogy 4,5milliárd éves a föld és sok milliárd éves az élet?

Figyelt kérdés
Néztem egy nagyon jó teológiai vitát ahol elmondják, hogy a hat nap az hat egymás követő nap a bibliában és nem lehet másképpen értelmezni mert az már kiforgatás és belemagyarázás. De mégis a tudomány azt állítja, hogy 4.5 milliárd éves az élet. Ki hazudik. Én szerintem a tudomány téved. kinek mi a véleménye? Elhiszitek, hogy sok milliárd éves az élet és a föld és evolúció Utahan jött létre vagy sem
2023. nov. 20. 09:44
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

1. Lehet szimbolikusan értelmezni. A keresztények nagy része pont így tesz.

2. Lehet hogy eleve nincs is miért értelmezni, mivel csak egy alaptalan mítosz.

2023. nov. 20. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Nem akarlak megbántani, de ha ezt a kérdést komolyan gondoltad, akkor adok egy hasznos jótanácsot: ne gondolkodj ilyen kérdéseken, jobb lesz neked nem tudni ezt. Elég ha eszel, alszol, meg imádkozol. Hagyd a sokasodást is.
2023. nov. 20. 10:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi egy nap Istennek?..Amúgy létezik olyan is,hogy (precessziós) világév ,hónap...Egy világév az ~26000 év.
2023. nov. 20. 12:02
 4/9 Phoney ***** válasza:
95%
Az ószövetségi próféciákban is természetes, hogy "napokban" mondanak el leendő történelmi eseményeket, pl. mindenféle államok közelgő bukását, amikor tökéletesen magától értetődő, hogy egyáltalán nem napokról van szó. Mózes nem volt ott a teremtésnél, így annak a leírása is csak profetikus jellegű lehet. Annak meg az a jellemzője, hogy csak az események szubjektív lényegével foglalkozik (emberi szemszögből), az egzakt leírással meg egyáltalán nem. Azt már egyes középkori teológusok (nem eretnekek!) is feketén-fehéren leírták, hogy a Biblia nem mindenhol egzakt történelemkönyv, nem tudom, hogy sikerült azóta egyeseknek ennyire "felvilágosulni".
2023. nov. 20. 12:31
 5/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Ne próbálj számolni a Bibliából, meg időtartamot következtetni. Látod, még a Jehova tanúi és az adventisták is felhagytak vele, mert nem működik.

Egyébként meg ókori nézőpontból ír.

2023. nov. 20. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem kéne random hülyéket hallgatni youtube-on. A bibliai teremtéstörténetet már az ókorban is szimbolikusan értelmezték. Inkább olvasgass komoly teológusokat és nem fogsz marhaságokat kiírni netre égetve magad.
2023. nov. 20. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem konkrétan az érdekelne, hogy a tudománnyal mi a problémád?

Fejedre omlik a ház? Minden nap lerobban alattad a busz? Egyszer sem működik a számítógéped, telefonod?

Minden orvosságtól azonnal meghalsz?

Ha nem - akkor honnan veszed, hogy PONT EZ a része a tudománynak nem fog működni?

2023. nov. 20. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Nem lehet a bibliának a teremtés történetét szimbolikusan értelmezni..."

Ki szerint? Szerinted? Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd?

2023. nov. 20. 20:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Barmit lehet szimbolikusan ertelmezni, az elvonatkoztatas az emberi agy egyik alapkepessege.
2023. nov. 21. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!