A keresztények jó emberek?
Hát figyelj, ha NAGYON szigorúan vesszük a keresztény szó jelentését, akkor minden keresztény jó ember, hiszen minden erejükkel arra törekednek, hogy önfeláldozó, alázatos, önzetlen, kedves, jóindulatú, becsületes emberek legyenek.
Ha tágabb értelemben vesszük a keresztény szót, akkor abba Orbán és a bűnbandája is beletartozik... És hát, azt hiszem megvan a válasz.
"Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodjál hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!” „Mester – válaszolta –, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus ránézett és megkedvelte. „Valami hiányzik még belőled – mondta neki. – Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt." (márk 10:17-22)
Senki sem jó, csak az Isten.
De had kérdezzek tőled én is:
Az ateisták jó emberek?
A Buddhisták jó emberek?
A papok jó emberek?
A politikusok jó emberek?
A zsidók vagy a muszlimok jó emberek?
A festők jó emberek?
Az orvosok jó emberek?
A tanárok jó emberek?
A magyarok jó emberek?
Senki sem jó, csak az Isten. Nevében pedig az emberek cselekedtek szörnyűségeket. De az emberek mindenki nevében cselekedtek szörnyűségeket.
De azért vannak olyanok, akik belátták, hogy amit tesznek, az nem jó.
vannak tehát olyan emberek, akik törekednek jók lenni. Ahogy a dalban is van: "Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít."
Szent II. János Pál pápa bocsánatot kért az Egyház nevében elkövetett bűnökért. Sajnos, a zarándokló Egyház tagjai is emberek, követhetnek el nagyon súlyos hibákat.
Kíváncsi lennék, mikor ölt az Egyház utoljára. Kicsit kevesebb, mint 500 éve. Lehet nincs alapja már az inkvizícióra, meg hasonlókra hivatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!