Isten miért fejezte be a teremtést az emberrel?
Figyelt kérdés
2023. nov. 17. 21:56
1/9 anonim válasza:
Mert saját képmására teremtette. Szerette őt, szeret minket.
" Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy mindaz ki őbenne hisz el ne vesszen, hanem örök élete legyen" ( Jn.3,16)
Ha így szeret minket, miért teremtett volna még többet? A képmására alkotott meg. Kedvét leli bennünk.
2/9 anonim válasza:
Hogy a dilettáns evolucionisták ne tudják a kókler elméletüket azzal fémjelezni, hogy az ember majdan más fajjá változik, mint ahogy más fajból származott. Ami persze nem igaz.
Ettől függetlenül a dilettánsok azt regélik, hogy majdan csőre fejlődik az embernek.
Ámbár ahhoz gólyaláb dukál, az is lesz neki?
Csak ne hogy összevesszenek a menzán a sokcsőrűek a májbarna medvepudingon.
4/9 anonim válasza:
Azért, mert rájött elrontotta és elköltözött egy másik univerzumba.
5/9 anonim válasza:
Nem fejezte be, Isten azóta is fenntartja, gondozza a világot. A teremtéstörténetben olvasható megpihenés csak szimbolikus és a zsidó szombatot hivatott megalapozni. Illetve az emberi munkarendet, hogy 7 napból egyet töltsünk pihenéssel.
7/9 anonim válasza:
A teremtés máig tart és a jövőbe visz el.
8/9 anonim válasza:
Nem fejezte be. Csak mi azokról nem tudunk. Csinált nálunk tökéletesebbet is, nem véletlenül hagyott minket magunkra és szarik ránk nagy ívben, hiába is imátkozunk hozzá.
9/9 anonim válasza:
Egyrészt, meghallgatja az imáinkat. Én tapasztalom. És szerintem nem csak én. Másrészt. Képmására teremtett minket. A bibliában benne van: Isten látta hogy ez jó. Miért teremtett volna mást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!