Lehetünk istenek?
Szia
A Biblia mondja, vannak „úgynevezett ’istenek’, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok ’isten’ és sok ’úr’” 1Korinthus 8:5.
A történelem is azt bizonyítja, sok sok ember tette magát istenné. Sajnos ma is sok ilyen van. Arról lehet felismerni őket, hogy mások életén uralkodnak, helyettük döntenek, ami sajnos tömeges halálhoz vezet a föld sok sok részén...
De lehet, te nem erre gondoltál, nem ilyen istenre?
Erre a kérdésre a válasz igen is és a nem is megfelelő, nézőpont kérdése az embert Isten sajátt magához hasonlóvá teremtette az ember teremtésének egyik célja az volt hogy uralkodjon a földön minden élőlény felett, ez egy feladat is volt az ember számára ezt a pozíciót elveszítette helyette Lucifer mint bukott angyal uralkodik a világ felett, Isten megígérte a helyreállítást ennek egyik aspektusa Jézus eljövetele és engesztelő áldozata volt.
Jézus mondta ezt a János Evangéliumában amikor is a következő párbeszéd zajlott le és a zsoltárokból idézett ennek előzménye az volt hogy Jézus az Atya fiának mondta magát ez az akkori kultúrában azt jelentette egyenlőnek tette magát Istennel ami miatt egyesek meg akarták kövezni.
Ján 10:34 Felele nekik Jézus: Nincs-e megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?
Ján 10:35 Ha azokat isteneknek mondá, akikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),
Az alábbi zsoltárban olvasható az ember halandó lett a bűnbeesês következményekênt, tehát így a válasz igenlő is és tagadó is egyben a jó hír viszont az a helyreállításra nem kell millió éveket várni az ehhez tartozó felfogás nem Bibliai távol van az igazságtól.
Zsolt 82:6 Én azt mondtam: istenek vagytok, a Legfelsőnek fiai mindnyájatok.
Zsolt 82:7 Ámde mint emberek haltok meg s mint a nagyok egyike estek el.
A János 10:34,35 verseivel erre gondoltál? Amikor ellenségei azzal vádolták Jézust, hogy ’istenné teszi magát’, ő így válaszolt: „Nincs-e megírva a Törvényetekben: »Én mondtam: ,Istenek vagytok.’« Ha »isteneknek« nevezte azokat, akik ellen az Isten szava szólt – és az Írás nem tehető semmissé –, akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok: »Káromlást szólsz«, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok?” Ján 10:31–3). Jézus itt a 82. zsoltárból idézett, amely ’isteneknek’ hívja azokat az emberi bírákat, akiket Isten elítélt, mert nem szolgáltattak igazságot (Zsolt 82:1, 2, 6, 7). Rámutatott tehát, hogy mennyire oktalan őt istenkáromlással vádolni azért.
„Lehetünk istenek?”
Fura kérdés valóban, de ma mégis nagyon is aktuális.
Igen, lehetünk, helyesebben már azok is vagyunk, csak éppen megfeledkeztünk róla.
Minden a tudaton múlik. Ha ép elmével megtudsz győződni arról, hogy halhatatlan vagy, akkor isteni kilétedre ébredtél, akkor elkerülheted a halált, és nem kell millió éveket várni (már eleget vártunk) míg a tudomány kitalálja hogyan.
Bizonyára ismered Jézus színeváltozásának történetét az evangéliumokból, mikor eljött az ideje felszólította három tanítványát hogy kövessék őt egy hegyre ahol a jelenség végbement rajta. Ez alkalommal Jézus megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele ő tovább fog élni. Tanítványok egyike meg is jegyezte, hogy Jézus Illés és Mózes, prófétákkal, akik ez alkalommal megjelentek, egymás közt következő szenvedéseiről és haláláról beszéltek egymás közt, melyet Jeruzsálemben fog majd elszenvedni.
Nekünk is egy hasonló változáson kell átmennünk, nem válunk halhatatlanná, mert egy nemes cél érdekében vállalhatjuk a halált, mint ahogy Jézus tette, de továbbá nem kényszerülünk elszenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!