Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak ilyen feltételek mellett...

Csak ilyen feltételek mellett lehetek keresztszülő?

Figyelt kérdés

Testvéremnek született egy kisfia, és én lennék a keresztszülő. Kikértem a keresztlevelemet a paptól, és még nekem bekell fizetnem 5 évnyi egyházadót, hogy az ehhez szükséges papírokat kiadja nekem.

Elismerem, hogy ritkán járok templomba, de ez egy hatalmas nagy pénzlehúzás. Plusz adjak a papnak, még plusz 10 vagy 20ezer forintot, hogy ilyen gyorsan rám került a sor. Ez rohadt nagy lehúzás!

2023. okt. 17. 18:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Jézus mondta:

"Adjátok meg azért ami a császáré, a császárnak, és ami az Istené, az Istennek." Luk. 20:25.

A vallásfelekezet az "császár",hogy pénzt követelhet tőled?

Nyilván a felekezetedet fenn kell tartaniuk valamiből,amihez kérhetik a hozzájárulásodat,de kizsarolni valakiből,az nem krisztusi gyakorlat. Mit vársz egy zsaroló felekezettől?...Gondolod,hogy csupán az egyetlen ördögi módszerük a zsarolás? (Nem szeretnék hosszú listát adni a krisztusellenes dolgaikról!)

Az egy más kérdés,hogy lehet-e egy csecsemőt rákényszeríteni a felekezetválasztás kérdésében.

Szerintem,a hit egyéni döntés kérdése,melybe még a szülőknek sincs joga beleszólni.

Ha valóban lenne "eredendő bűn", akkor Jézus is bűnös lett volna megszületésekor,egészen 30 éves koráig,amikor bemerítkezett.

Ha valaki keresztény,vagyis Krisztus követője akar lenni,akkor azt szabad akaratból tegye döntőképes korában, pont úgy,akogy erre példát adott Jézus.

2023. okt. 18. 18:42
 12/14 anonim ***** válasza:
35%

Szerinted miből fizetik a fűtést, a villanyt, a vizet és egyebeket? A te szektád ájtatosságból fűti ki az épületeit? Persze ez nem csak neked, hanem a többi rosszindulatú károgónak is szól.

Ha valaki egy felekezet tagja, akkor járuljon hozzá fenntartásához is. Németeknél például állam vonja fizuból.

Amúgy nem tudom mit kell oda lenni a katolikusoknál szedett évi pár ezer forinttól, egyes szektákban keményen megkövetelik a tizedet a bruttó fizetésből, sőt egyéb bevételekből is. Ismerős mesélte, hogy egyik gyereke hitgyülis lett, adnák el házat és abból is tizedet be kellene fizetni a szektának.

Érdekes, ezeken nem szokás kiakadni, csak a katolikusok által szedett évi 2500-5000 forinton :)

2023. okt. 18. 18:53
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

"Ha valaki keresztény,vagyis Krisztus követője akar lenni,akkor azt szabad akaratból tegye döntőképes korában, pont úgy,akogy erre példát adott Jézus."

Vagyis egyetlen gyereket sem kellene homlokon-nyakon onteni kereszteles cimszo alatt, hanem ra kellene hagyni a dontest, amikor mar erett annyira, hogy dontson ebben a kerdesben is.

Maximalisan egyetertek!!!

2023. okt. 18. 23:57
 14/14 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem troll kérdés. Kérdező arra recskázik, ha lepontozhatja a keresztényeket. Szerintem.

Verd csak kisfiam!

2023. okt. 19. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!