Izraelben miért olyan barbárok, hogy a keresztényeket köpködik? Az ábrahámi vallások nem tudnak meglenni vérszomj nélkül?
10
Nem mas,
Hanukat sem publikusan a nyugati teren kellene unnepelni.
@13!
Én értem, hogy elitéled a zsidó vallási szélsőségeskedést, de ha ugyanezt nem teszed a muszlim szélsőségesekkel akkor csak sima antiszemita vagy.
#14 Most nem a muszlimokról van szó, hanem egy (ultraortodox)zsidó-
-keresztény konfliktusról.
Én sem értem, hogy hogy jönnek most ide a muszlim szélsőségesek, és azt sem, hogy ha ők idejönnek, akkor a militáns feministák, vegánok, a szélsőbal, a szélsőjobb, stb… hol maradnak? De semmi gond, ezennel ünnepélyesen elítélem az összes szélsőséges eszmét, akár köze van az aktuális problémához, akár nem.
Sajnos ahogy elnézem, amúgy sem sok minden ment át a válaszaimból. Még csak nem is elsősorban az ultraortodoxokat ítélem el, ők olyanok amilyenek. Sokkal inkább elítélem azt az irányt, amibe Izrael belpolitikai értelemben menetel ezerrel. Nem, nem azért mert antiszemita lennék, hanem azért, mert büszke, vallásos, és nem mellesleg az eredeti cionista eszme mellett elkötelezett zsidóként kimondhatatlan fájdalommal követem figyelemmel az elmúlt 15 év ámokfutását, a szélsőséges elemek támogatását, a demokrácia leépítését, a sovinizmus erősödését. Mindezt abban az országban, amit minimum második hazámnak tekintek.
#19 és #18
A vörösterror idején szakmányban öltek zsidók keresztényeket, de a palesztinok között is mindig volt legalább 10%-nyi kereszténység. Nos, őket sem vették soha emberszámba kiválasztotték.
És ez nem vallási alapú öldöklés, hanem származási, kulturális alapú, hiszen sok elkövető zsidó úgynevezett ateista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!