Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten káromló vagyok ha azt...

Isten káromló vagyok ha azt mondom, hogy Jézus Krisztus a Teremtő örök igaz Isten?

Figyelt kérdés
2023. okt. 12. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Nem tudni valamit nem istenkáromlás. Ha erőszakkal képviselnéd ezt, akkor már káromolnád istent.

A krisztusi fény a megváltása minden létezőnek aki valaha volt és lesz. Jézus viszont "csak" egy testvérünk, aki 2000 éve már elhagyta ezt az idővonalat, mert túl fejlődött rajta.

2023. okt. 12. 17:45
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Jézus egy szelet hús, test nélkül nem tudod imádni? Vagy az atyát megveted?
2023. okt. 12. 18:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Az, hogy hogyan imádjuk vagy tiszteljük Jézust, vagy bármely isteni entitást, kultúrától, vallástól és egyéni meggyőződéstől függ. Különböző vallási hagyományokban különböző módon történik az imádat vagy tisztelet kifejezése.

Azok, akik a kereszténységet követik, úgy hiszik, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, aki testet öltött és a földre jött, hogy az emberekért meghaljon és megváltást hozzon számukra. Ők imádják és tisztelik Jézust Isten megtestesüléseként, de ugyanakkor hisznek az egységes isteni létezésben is.

A te kérdésed úgy tűnik, mintha egy bizonyos nézőpontot vagy hitrendszert feltételezne, de fontos megérteni, hogy a vallásos meggyőződések és hiedelmek széles skálán mozognak, és ezek között nincs egyetlen helyes vagy helytelen válasz. Minden embernek joga van a saját vallási meggyőződéseihez és személyes kapcsolatához Istennel vagy a transzcendenssel. Az egyén vallási meggyőződése személyes döntés, amely tiszteletteljesen kelljen kezelni.

2023. okt. 12. 18:10
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Isten káromló vagyok ha azt mondom, hogy Jézus Krisztus a Teremtő örök igaz Isten?

- Jézus ezt mondta? Nem tudsz olvasni? Nem akarod megérteni a dogma-hályog szemeden át a kinyilatkoztatás igazságait? Csak szembe mész vele, vagy nem? És erre ki hatalmazott fel, te álkeresztény filozófus?!

Máté 19:4 Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket, - nem magát mondta teremtőnek!

Jelenések 4:8, 11 Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten,... Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek.

- Nem a Jézus akaratából van a teremtés!

1Kor 8:6 Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa.-

Nem Jézus a teremtő, hanem Jézus által teremtett Isten, a saját szuverén akarata szerint.

Apcs 4:24 Ezek pedig mikor hallották, egy szívvel-lélekkel felemelék szavokat az Istenhez, és mondának: Urunk, te vagy az Isten, ki teremtetted a mennyet és a földet, a tengert és minden azokban levő dolgot.

- Nem Jézushoz emelték fel a szavukat és nem Jézusnak tulajdonították a teremtést. Akkor hogy mersz ennek ellene szólni, kiforgatni a Biblia kinyilatkoztatását? A saját vesztedre teszed ezt, meg a hozzád hasonlók ugyanígy!

2023. okt. 12. 20:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem, csak szentháromságtagadó.

Unitárius például, vagy más ilyesmi.

2023. okt. 12. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

"Jézus ezt mondta? Nem tudsz olvasni?"

Mondjuk a Biblia ezt írja, sajnos nem tudsz olvasni:

"Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett."

Tehát a Biblia szerint Jézus a Teremtő.

Pál apostol is írja később:

"benne teremtetett minden az égben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, a trónusok és uralmak, a fejedelemségek és hatalmasságok. Minden őáltala és őérte teremtetett. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn"

2023. okt. 12. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem belefér.
2023. okt. 13. 06:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem vagy Istenkáromló, hiszen Jézus és Isten egyek. Jézus az Út Istenhez. Nincs igaz Istenismeret Jézus nélkül. Jézus Isten személyes kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Aki Istent akarja az Jézushoz megy. Rengeteg ige szól Jézus Istenségéről. Jézus Isten része. Isten Lélek tudatos létállapotú és Ő benne áll fenn az egész teremtett világ. Isten Jézus által teremtett mindeneket ami csak van a világon. Isten a döntést hozó akarat, Jézus pedig Isten akaratának megcselekvője.
2023. okt. 14. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Kol. 2;9. Mert Ő benne lakozik az Istenségnek egész teljessége testileg.

Kol. 1;19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;

Ján. 1;14. És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya Egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

I. Tim. 3;16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten meg¬jelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a po¬gányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.

Ján. 1;1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Ján. 1;2. Ez kezdetben az Istennél vala.

Ján. 1;3. Minden Ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

I. Kor. 8;6. Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is Ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is Ő általa.

Zsid. 1;2. Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette.

Kol. 1;16. Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremtettek;

Róm. 11;36. Mert Ő tőle, Ő általa és Ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.

Ef. 3;9. És hogy megvilágosítsam mindeneknek, hogy miképen rendelkezett Isten ama titok felől, amely elrejtetett vala örök időktől fogva az Istenben, aki mindeneket teremtett a Jézus Krisztus által.

Ján. 10;30. Én és az Atya egy vagyunk.

Ján. 10;31. Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék Őt.

Ján. 10;33. Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

Ján. 5;18. E miatt aztán még inkább meg akarák Őt ölni a zsidók, mivel nem csak a Szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

Ján. 14;8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

Ján. 14;9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? Aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Fil. 2;6. Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő az Istennel egyenlő,

Fil. 2;7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

Fil. 2;8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

Kol. 1;19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;

Kol. 2;9. Mert ő benne lakozik az Istenségnek egész teljessége testileg,

Ján. 20;28. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

Róm. 9;5. Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.

I. Ján. 5;20. De tudjuk, azt is, hogy az Isten Fia eljött, és értelmet adott nékünk arra, hogy megismerjük az igazat, és hogy mi az igazban, az Ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök éket.

Ószövetség (Úr Isten)

Ésa. 41;4. ...: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!

Ésa. 44;6. Így szól az Úr, Izraelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kívül nincsen Isten.

Ésa. 48;12. Hallgass rám Jákob és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.

Újszövetség (Úr Jézus)

Jel. 1;8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható.

Jel. 21;6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

Jel. 22;13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Ján. 5;23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte Őt.

Ján. 5;26. Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Ján. 5;27. És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.

Ján. 16;15. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

Ján. 12;44. Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem.

Ján. 1;1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Ján. 1;3. Minden Ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

Ján. 1;14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya Egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

I. Tim. 2;5. Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus.(Zsid. 8;6. 9;15. 12;24.)

Ján. 14;6. Monda néki Jézus: Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Ján. 10;9. Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.

Ján. 1;18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az Jelentette ki Őt.

Luk. 10;22. Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az atya, hanem csak a Fiú, és akinek a Fiú akarja megjelenteni.

Ján. 6;44. Senki sem jöhet énhozzám, hanemha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Ján. 6;45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Ján. 6;46. Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, aki Istentől van, az látta az Atyát.

Talán elég lesz most ennyi, de még bőven van.

2023. okt. 14. 21:01
 10/10 Jégszív ***** válasza:

Ma már valószínűleg nem.

De akik majd' kétezer év alatt nyálasra csócsálták a Biblia szövegeit, lehetnek ilyen eszeveszett gondolataik.

Ld.: homousion vs. homoiusion

2023. okt. 15. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!