Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A papok nézik a Discovery...

A papok nézik a Discovery Channelt?

Figyelt kérdés
Vagy az túl tudományos nekik? Persze van ott is Bibliáról szóló műsor, de akkor legyen a Discovery Science.
2010. okt. 18. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Biztos van, amelyik nézi. Mi az, hogy túl tudományos? A Discovery egyike az olyan csatornáknak, amiken normális és HASZNOS műsor van, nagyon sok érdekesség szokott rajta lenni szerintem.
2010. okt. 18. 17:21
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Megnyugtatlak,hogy a papok többet tudnak a tudományokról,mint te!
2010. okt. 18. 17:25
 3/7 Canadian Idiot ***** válasza:
75%
Az egyház nem ítéli el a tudományokat, tehát valamelyik igen. Az, hogy pap, attól még lehet érdeklődő a tudományok felé is.
2010. okt. 18. 17:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves "Megnyugtatlak,hogy a papok többet tudnak a tudományokról,mint te!" úr!

Mint utolsó éves biológus hallgató ez bizony FAIL!

2010. okt. 18. 17:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A Discovery-t én is szeretem nézni, persze nem vagyok pap, de végeztem teológiát is másoddiplomásként a mérnöki diploma mellett.

A Bibliáról szóló műsorokhoz szeretnék egy apró véleményt elmondani. Egyszer volt szerencsém egy ilyen műsort megtekinteni, ahol "neves" amerikai teológusok is hozzászóltak, és a témája a Kain és Ábel töténete volt. Nem esküdnék meg rá, hogy melyik csatorna volt, lehet, hogy az NGC, de nem is ez a lényeg. Ami megdöbbentett, hogy a nyilakozók közül senki nem adott korrekt választ arra a kérdésre nézve, hogy Isten miért is vetette el Kain áldozatát, és miért fogadta el Ábelét.

Szerintem nem kell ahhoz még teológiát sem végezni, hogy valaki megértse ezt. Egyszerűen csak figyelmesen el kell olvasni az előzményeket, ahol tisztán látszik, hogy az áldozat lényege az állat halála volt, vagyis, hogy "vérontás nélkül nincs bűnbocsánat", hogy a Bibliát idézzem. Ennyire egyszerű a magyarázat, de a közel 1 órás műsor ezt az egyszerű magyarázatot még említés szintjén sem hozta fel.

Lehetne még sorolni a hasonló melléfogásokat, akár pl. az armaggedon, vagy az antikrisztus témában, mindkettő esetén megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy mennyire közelében sem jártak a "neves" teológus hozzászólók a tényleges magyarázatnak, csupán igen népszerű, de a Bibliától igen távol álló inkább Hollyvwoodi jellegű megoldásokat mutattak be.

Mindezek mellett persze a világi tudomány témájában valóban csodálatra méltó dolgokat láthatunk, kedvencem pl. a "hogyan készül" és a többi hasznos műsor, ahol bepillanthatunk az ipari gyártástechnológiák kulisszáiba.

Üdv. Péter

2010. okt. 18. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Bizony a papok sokszor többet tudnak, ami a tudományokat és egyebeket illeti. Egyetlen egy dolog a legtöbb iskola egészen az államosításig Egyházi iskola volt. És Magyarország legrégebbi iskolája a Pannonhalmi és ezer év elteltével is őrzi a helyét valamint az Elte annó Pázmány Péter Tudomány Egyetem, ami a világ 14. !legjobb egyeteme volt a múlt század elején, aztán államosítás és ma Magyarországon ugyan őrzi a helyét, de a világban azt hiszem a 150. hely körül van. Úgyhogy én azért nem szólnám le a a papok tudását, mert bizony amelyik pap művelt, többet tud a tudományokról, akármiről, mint bárki más.

Nem a Pápa alapján kell megítélni, aki hm kicsit ostobácska szegényem, de mit lehet tenni, mentségükre legyen mondva, ő volt a legrosszabb egészségi állapotban és azt hitték nincs több neki, mint pár hónap.

2010. okt. 18. 18:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó éves biológia hallgató! Még az ősrobbanást is egy belga pap fedezte fel, aztán konzultált Einsteinnel és hoppá hirtelen megváltozott a tudomány látásmódja az univerzumról. Rengeteg papnak van tudományos végzettsége is, nem értem, miért kérdés ez számodra.
2010. okt. 19. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!